Jag gör alltid blodpuddingen själv; Gott och enkelt! Jag har provat flera recept men det bästa kommer från klassikern vår kokbok!
1 l blod
5 dl lättöl
8 dl grovt rågmjöl
1 gul lök
150 g margarin / ca 100 g ister
1 msk salt
1/2 tsk kryddnejlikor
1 tsk kryddpeppar
1/2 tsk vitpeppar
2-3 tsk finstött timjan eller mejram
ca 1/2 dl sirap
Tina blodet i kylskåp. Sätt på ugnen på 200°C. Sila blodet och blanda med svagdrickan. Tillsätt rågmjölen under kraftig vispning. Skala, hacka och fräs löken i lite av fettet. Smält resten av fettet och blanda i smeten tillsammans med löken. Sätt i alla kryddor. Provstek lite smet. Smakar det bra så häll smeten i smorda bröade formar, upp till 2/3. Ställ dem i en långpanna täck formarna med folie eller smörpapper. Sätt in formarna i nedre delen av ugnen. Häll kokhett vatten i långpannan och grädda i vattenbadet i 1 - 1 1/4 h. Stick med en nål för att se om det är klart, den ska vara helt torr. Låt puddingen svalna lite och stjälp sedan upp den. Skär i skivor och stek i lite fett
Drick apelsinjuice till!