Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Kontakter / SV: Fly från samhället med mig - Den Stora Friheten
« Senaste inlägg av Faun skrivet Idag kl. 18:30 »
Jag har tidigare funderat på Ryssland och också kommit förbi den där gratis hektaren man kunde få, men om jag inte missminner mig var man väl tvungen att vara Ryskt medborgare?

Vid närmare efterforskning verkar det, föga förvånande, vara ett smärre byråkratiskt helvete att sätta klorna i den där delen av federationen:

https://www.nytimes.com/2016/07/15/world/europe/russia-looks-to-populate-its-far-east-wimps-need-not-apply.html

Kan vara en idé att avvakta och se om någon annan utlänning ev. lyckas.
...men tyvärr brukar det väl vara rätt kallt även i de södra delarna? Men du som bor i Ryssland kanske vet något bra ställe som är mer eller mindre öde som har en relativt bra odlingssäsong?

https://lmgtfy.com/?q=buy+russian+deserted+farmland

https://www.rbth.com/business/2017/07/05/how-to-open-a-farm-in-russia-if-youre-a-foreigner_796165

Bonden i artikeln har, såklart, en egen YouTube kanal på engelska:

https://www.youtube.com/channel/UCzvfbf8VEDa6J0C24OVVJAQJag tänkte mig att bo så isolerat som möjligt, ett annat problem med Ryssland är ju att det endå är ett rätt rikt land, så ifall de har synpunkter med en så har det resurser, själv är jag inne att dra till de Rumänska bergen.

Rumänien är rikare än Ryssland, samt har bättre infrastruktur tack vare EU-bidrag. Återigen, ryska staten ställer inte till med problem så länge du känner någon som fyller i dina papper. Förslagsvis bjuder du dem på någon tjänst i utbyte mot att de hjälper dig med byråkratin. Ett ryskt ordspråk lyder ungefär "Välj dina grannar med omsorg, inte din bostad". Det sammanfattar det mesta.

Min vän har enbart köpt ett hus för sin familj i rekreationssyfte, inte för självhushåll.

Har du säsongat som självförsörjande bonde tidigare, t.ex. genom WWOOF eller WorkAway i Sverige eller i utlandet?   
2
Övrigt om bygga & bo / SV: linolja på 10-15 ga ektrall?
« Senaste inlägg av malarmaster skrivet Idag kl. 17:40 »
Ja Sandå Eskilstuna tyckte inte det inte heller Katrineholm, Kilsbostäder och yttligare 1000-tals kunder. Sen är det konstigt att ett sådanbluff färg kan få innovatörspriset i Tyskland som är en föredömme för oss nordbor inom ny tekn och miljö ... hmm undrar varför??
företaget är på dekis.halverad omsättning på ett år. ser man på deras omsättning är det inte många liter de säljer. de företag du hänvisar till finns det ju ingen uppföljning på. Däremot flera bla en professor  som anser att det är just bluff. visa upp ett test eller utvärdering att det som påstås fungerar. hittar inget av det när jag söker.
3
Ekonomi / SV: Kostnader för 10 manskapsbodar?
« Senaste inlägg av silverräven skrivet Idag kl. 17:28 »
skulle satsa på  Plåt Container  med ett europa utag
4
Ekonomi / söker någon som är duktig på bolar och pappers hantering
« Senaste inlägg av silverräven skrivet Idag kl. 17:25 »
Som liten aktör så försöker man få pengarna att räcka till mycket och inte alltid rätt bokfört så ja känner att jag skulle behöva hjälp av någon som har tystnads plikt ,, efter som jag har en känsla att min o-kunnighet har strulat till det och vill inte ha skattemyndigheten på mig för att jag gjort fel .
Har ni några tipps till någon som är bra på ägande form inom AB och revisor kunnande ,, har inga pengar att betala med och Honungen är slut för i år att byta med
5
Vedbodar och liknande brukar inte ytbehandlas alls på insidan.

Vänta med att göra något åt utsidan tills nån gång på försommaren då vädret har varit torrt ett tag och fuktigheten i virket är så låg som den någonsin kan bli under året.
6
Hej!

Vi söker nya medlemmar till vårt kollektiv på Fårabäcksvägen utanför Malmö - ungefär 30min buss inkl gång ifrån värnhem el 40min inkl. gång ifrån södervärn. Vi bor i ett stort hus mitt i en åker med gott om plats både inne och ute. Vi tycker därför det är extra kul om du är intresserad av att utnyttja de möjligheter som finns när man bor ute på landet. Vi som bor här har valt att bo i just kollektiv för att vi föredrar den boendeformen och vill därför att du skall tycka detsamma. Vi är både privata och tycker om att hitta på saker tillsammans när vi får tid och möjlighet till det. Utöver sporadiska trädgårdsdagar och utflykter så har vi husmöte varje vecka. På tisdagar har vi pysselkväll och på torsdagar vardagsmiddag - båda frivilliga. Det är bra om du är van att bo tillsammans med andra och tänka solidariskt så att det blir trivsamt. Eftersom Matilda och Emelie flyttar ut så är det bra om två feminina eller könsneutrala flyttar in så att det blir en bra balans i huset. Vi som bor här nu är i åldrarna 30-40 år drygt.

Jag personligen tycker det hade vart jätteroligt med någon eller några som har kunskap och/eller intresse för att hitta på kul o intressanta projekt i trädgården! Jag håller bla på med perenna/annuella odlingar, komposteringstekniker tex bokashi, gräver nya lundar, permakulturtänk osv - med fokus på mat. Vi är just nu bara två som utnyttjar odlingsmöjligheterna regelbundet. Jag slutade på kursen skogsträdgård på Holma för 2 år sedan och har experimenterat hemma sen dess.

I kollektivet har vi just nu en sjuksköterska, ljuddesigner, programmerare och arbetsfri. Alla har en kreativ ådra som visar sig på olika vis, tex bygga, träslöjd, odling, rita/måla/pyssla, matlagning, musicering etc. Vi tycker om att umgås och hitta gemensamma beröringspunkter så att vi får det trevligare tillsammans.

Både Emelie och Matilda flyttar ut på test ihop med en partner, så kontraktet kommer vara på ett halvår med chans till förlängning/fast boende. Troligtvis kommer det bli permanent,
men får ändå lägga en brasklapp.

Vi har ingen uttalad politisk åsikt men det lutar åt vänster. I köket lagas det mest vegetariskt men vi har inga regler där heller för kött osv.

Välkommen att messa mig om det låter intressant!


Mvh Rickard Sandgren
7
Bygga och renovera / Kan ett vedskjul stå obehandlat med ced under vintern?
« Senaste inlägg av alex skrivet Idag kl. 14:26 »
Halloj i regnrusket!

Jag har fått uppbyggt ett obehandlat vedskjul och måste ha in min ved i boden som jag just nu håller på att kapa.
Min första tanke va att hinna kapa och klyva alla träd jag fällt under året dom gått och få in detta i vedskjulet. Tänkte att jag målar det tills våren med tjärvitreol.
Men nu när jag börjat stapla in veden kommer jag på att det e kanske rent av idiotiskt att inte behandla innuti själva skjulet.
På två sidor har vedskjulet en 5 cm s mellanrum på bräderna.
Jag funderar på om han som byggt det skulle spara in på bräder eller om det är ok med denna luftströmning/ öppna yta?
Bör jag sätta bräder över denna ytan eller är det ok.
De andra två väggarna är i obehandlat trä men utan luft/ mellanrum i bräderna luftspalt
Just nu är det ca 6 grader som minnst under dygnet och regnar en del. ( skåne)
behöver det målas innuti ? fasaden? ska jag använda olja?, disel olja? träolja, ändträ?ok med bara tjärvitreiol ? (varför använder vissa lacknafta att spä ut med ? )behandla inne och fasaden?
måste det vara snustorrt om jag bara ska olja eller tjärvitriola?
Har någon tipps på hur hur jag får det torrt om jag behöver det innan behandlingen ? och efter behandlingen?
Ska jag vänta med allt tills våren ?

Tacksam för svar och alla möjliga tipps

Ska jag vänta med allt tills våren, veden står ju trotts allt inte på marken.
i så fall kanske jag behöver tänka på att ha luft mellan mina vedtravar.
(Det alltså två obehandlade väggar och två med luftspalt/avstånd mellan bräderna på 5 cm, plåttak, mellan taket som väggarna är det ca 1 dm öppet upptill. Det är på 15 2m med en 3 m höjd)


Tacksam för svar och alla möjliga tipps/ Alex
8
Övrigt om bygga & bo / SV: linolja på 10-15 ga ektrall?
« Senaste inlägg av bakben skrivet Idag kl. 13:36 »
Fungerar det att använda ren (kallpressad / kokt) linolja till impregnering av trall? Behövs det inte någon fungicid för att få ett varaktigt resultat som inte behöver skrubbas allt som oftast?
9
Jobb och tjänster / Händig snickare
« Senaste inlägg av Dala Stina skrivet Idag kl. 10:06 »
Söker en händig snickare med kunskap/erfarenhet av husrenovering. I första hand är det ett hus i Örnsköldsvik. Ett hus som håller på och renoveras och behöver hjälp omgående. Är du duktig och driven...

Så erbjuds du alt 1: mat, hus rum samt ev lite lön
Alt 2: mat, husrum samt att du följer med vidare upp till Lappland där jag startar en fiskekamp och behöver lättare renovering av några små hus främst målning, tapetsering. När dessa två projekt är slutförda får du ett eget utav de små husen. Uppskattat värde efter renovering ca 200-225 000:-
Arbetena skall vara slutförda senast 1/5-2021

Låter det intressant hör av dig. Arbetsinsats är omg
10
Tycker det är lite undligt att efter era 100-tals kritiserande mot mig som person ock inte som medlem här (det är min person ni har svårt med och det är i så fall ett annat forum) och jag har i dom flest fall svarat om så otrvligt ibland men svarat iaf och visat var jag har fått mina fakta ifrån men ni tycks inte ge er iaf. Om ni har så otroligt svart att tro på det jag säger och allt jag plockar fram inom dom flest omr som jag tar upp så sluta kommentera mina inlägg.
För jag kan bevisa det mesta som jag skriver/mina svar och nu har färgen som jag förspråkade om även fått pris i Tysklan som årets bästa innovation . det säger mer om er än färgen!!

Ett det är inte dig som person som får ta emot kritiken.
Utan det är ditt tankesätt och resonemang som faktiskt får kritiken och det du påstår.
Du är säkerligen en riktigt hygglig och trevlig person när man har och göra med dig i ärenden som du inte behöver visa dig på styva linan.
Men dina ibland rent ut sagt tappade idéer är allt för ofta uppåt väggarna.
Och dessutom visar du hela tiden på länkar som är rena partsinlagor från företag som vill tjäna pengar på attt man köper deras produkter.
Speciellt i samling som denna är vi starkt kriska mot sådant då det ofta glöms bort en hel del fakta i deras försäljningsinformation.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

300 gäster, 10 användare (1 dolda)
Faun, tulsi, chachega wazi, backabjorn, ca, fylgja, sakletaren, mattias_33, mother-of-yoda

* Forum

* Om tidningen Åter- Kan bara varmt rekommendera denna tidning!
/Sanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser