Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Dags igen med att fixa lufttorkad skinka  (läst 17491 gånger)

louise

  • Gäst
SV: Dags igen med att fixa lufttorkad skinka
« Svar #40 skrivet: 10 feb-09 kl 21:57 »
ah, tack! tvättar du aldrig av skinkorna då och då medan de torkar?

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: Dags igen med att fixa lufttorkad skinka
« Svar #41 skrivet: 10 feb-09 kl 22:26 »
Nej, jag kollar dem ibland, men hitentills har jag inte hittat något att skrapa bort.
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

Lasse.O

  • Inlägg: 76
SV: Dags igen med att fixa lufttorkad skinka
« Svar #42 skrivet: 18 feb-09 kl 22:47 »
Nu vart man ju hungrig :P :P dumma dig lägga in bilder sådär ;D

hajens

  • Inlägg: 545
    • Skåne
SV: Dags igen med att fixa lufttorkad skinka
« Svar #43 skrivet: 01 dec-12 kl 16:12 »
i vilken temperatur bör de hänga på tork för bästa reslutat? Bör man hålla koll på luftfuktighet som man måste med torkning av salami?
Svensk gul anka, hedemorahöns och kopparmaran
http://billinge22.hemsida24.se/

TheoA

  • Inlägg: 259
    • Södermanland
SV: Dags igen med att fixa lufttorkad skinka
« Svar #44 skrivet: 08 dec-12 kl 22:56 »
Skulle det funka med hjort tro? Eller blir det för torrt?
Bor i sörmland med min familj och 130 kor, både kött- och mjölkkor, 25 höns, 2 katter, 10 vaktlar, och 3 akvarium.

Vagabond1

  • Inlägg: 18
SV: Dags igen med att fixa lufttorkad skinka
« Svar #45 skrivet: 14 maj-13 kl 18:54 »
Jag plockar upp den här tråden igen.
Jag skrev att jag penslade fårlåret med fett. Vad jag då inte visste var att man måste få den stabil först, vilket innbär att den måste tappa 20 % av sin ursprungliga vikt. Då penslar man den med en blandning av smält fett och örter för att mogna. Så kan den ligga i fallande kyla, 4 grader, för att då och då plockas fram i rumstemperatur för att chockas.
Efter ca 6 månader är den klar. Och svindyr!

videvi

  • Inlägg: 438
  • Tillvaron blir så mycket bättre med choklad.
    • Västergötland
SV: Dags igen med att fixa lufttorkad skinka
« Svar #46 skrivet: 15 maj-13 kl 12:03 »
Så kan den ligga i fallande kyla, 4 grader,

Vad betyder det?
Fallande kyla?

Höns, kaniner, katter, hundar, ankor, hästar, får. Det är lustigt hur lätt och fort man samlar på sig.

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Dags igen med att fixa lufttorkad skinka
« Svar #47 skrivet: 16 maj-13 kl 14:00 »
Vad betyder det?
Fallande kyla?


"Fallande kyla: Det innebär att kylelementet
sitter i taket eller högt upp på väggen i kylutrymmet.
Den fungerar så att den kalla luften
sakta sjunker."

http://www.alternativ.nu/lufttorkning.pdf

videvi

  • Inlägg: 438
  • Tillvaron blir så mycket bättre med choklad.
    • Västergötland
SV: Dags igen med att fixa lufttorkad skinka
« Svar #48 skrivet: 17 maj-13 kl 15:23 »
Åhåå!  :D
Tack!

Höns, kaniner, katter, hundar, ankor, hästar, får. Det är lustigt hur lätt och fort man samlar på sig.

Vagabond1

  • Inlägg: 18
SV: Dags igen med att fixa lufttorkad skinka
« Svar #49 skrivet: 18 maj-13 kl 19:12 »
Tack Kurt!
Jag missade att svara själv, men självklart är ditt svar helt rätt!


 

jaktbeagle

  • Inlägg: 93
    • -
SV: Dags igen med att fixa lufttorkad skinka
« Svar #50 skrivet: 22 maj-13 kl 09:16 »
Det finns ett ett program på dansk tv där de luft-torkar skinka. http://www.dr.dk/DR2/CamillaPlum/Mad_der_holder/index.htm#/7638     lite i början av programmet och sedan 20min in i programmet för de som inte vill se hela.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

1759 gäster, 4 användare (1 dolda)
johber, Anders Flix, Erik Forsman

* Forum

* Om tidningen Åter



- Åter är en tidsskrift som är tidlös. Ett 5 år gammalt nummer är lika användbart nu som när den kom ut.
Jag har haft väldigt mycket nytta och har fortfarande av tidningen.
/Per

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser