Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Syrning av grönsaker?  (läst 2110 gånger)

Kenai

  • Inlägg: 3
    • Skåne
Syrning av grönsaker?
« skrivet: 27 jul-14 kl 16:45 »
Har hört att det finns mindre lämpliga månader att göra salami eller torka kött i.

Finns det någon tid på året som det inte är lämpligt att syra grönsaker?

/Kenai

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Syrning av grönsaker?
« Svar #1 skrivet: 27 jul-14 kl 19:28 »
Det går bättre ju färskare grönsakerna är, då är sockerhalten högst. Om man förvarar grönsakerna så minskar sockerhalten . Ett syrningskärl är ett slutet system, inte öppet till atmosfären

nath-wes

  • Inlägg: 11
  • Cowgirl by choice
    • Skåne
SV: Syrning av grönsaker?
« Svar #2 skrivet: 26 sep-14 kl 20:31 »
Har hört att det är bäst att använda vinterkål om man vill syra vitkål. Den har tydligen längre hållbarhet än sommarvitkål.
Det finns inga drömmar, det finns bara mål.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

839 gäster, 1 användare
ärt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser