Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Syrning av grönsaker?  (läst 2042 gånger)

Kenai

  • Inlägg: 3
    • Skåne
Syrning av grönsaker?
« skrivet: 27 jul-14 kl 16:45 »
Har hört att det finns mindre lämpliga månader att göra salami eller torka kött i.

Finns det någon tid på året som det inte är lämpligt att syra grönsaker?

/Kenai

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Syrning av grönsaker?
« Svar #1 skrivet: 27 jul-14 kl 19:28 »
Det går bättre ju färskare grönsakerna är, då är sockerhalten högst. Om man förvarar grönsakerna så minskar sockerhalten . Ett syrningskärl är ett slutet system, inte öppet till atmosfären

nath-wes

  • Inlägg: 11
  • Cowgirl by choice
    • Skåne
SV: Syrning av grönsaker?
« Svar #2 skrivet: 26 sep-14 kl 20:31 »
Har hört att det är bäst att använda vinterkål om man vill syra vitkål. Den har tydligen längre hållbarhet än sommarvitkål.
Det finns inga drömmar, det finns bara mål.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

549 gäster, 2 användare
Staem, MaBr

* Forum

* Om tidningen Åter



- Mycket intressant och inspirerande läsning! Jag har lärt mig mycket användbart, bl.a inför eventuella framtida getter. Tidningen är dessutom väldigt fin att bläddra i. Otroligt prisvärd! En får mycket för sina 30 kronor.
/Sofie S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser