Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Honungsförvaring  (läst 1451 gånger)

Jopalima

  • Gäst
Honungsförvaring
« skrivet: 29 jun-14 kl 23:01 »
Vad tycker ni är den bästa temperaturen för att förvara nyslungad honung i nu och senare den rörda honungen som är direkt tappad på burk?

olof

  • Inlägg: 2715
    • Skåne
    • Min blogg med sökord biodling
SV: Honungsförvaring
« Svar #1 skrivet: 29 jun-14 kl 23:28 »
Det beror på varför du förvarar den nyslungade honungen. Är det för konsumtion? Eller för att du ska sila den? Eller under rörningen?

Honung i konsumentförpackning ska inte förvaras över rumstemperatur. Men står den för kallt lär risken öka att den släpper från glaset.

 

Jopalima

  • Gäst
SV: Honungsförvaring
« Svar #2 skrivet: 30 jun-14 kl 10:03 »
Den nyslungade är packad och klar, vad är bästa förvaringen i kylen(8) källaren(16)eller rumstemp (20)?
Undrar också om det senare är bäst att förvara den rörda i kyl?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

684 gäster, 2 användare
Aevitas, Bokohammare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser