Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Honungsförvaring  (läst 1397 gånger)

Jopalima

  • Gäst
Honungsförvaring
« skrivet: 29 jun-14 kl 23:01 »
Vad tycker ni är den bästa temperaturen för att förvara nyslungad honung i nu och senare den rörda honungen som är direkt tappad på burk?

olof

  • Inlägg: 2715
    • Skåne
    • Min blogg med sökord biodling
SV: Honungsförvaring
« Svar #1 skrivet: 29 jun-14 kl 23:28 »
Det beror på varför du förvarar den nyslungade honungen. Är det för konsumtion? Eller för att du ska sila den? Eller under rörningen?

Honung i konsumentförpackning ska inte förvaras över rumstemperatur. Men står den för kallt lär risken öka att den släpper från glaset.

Jopalima

  • Gäst
SV: Honungsförvaring
« Svar #2 skrivet: 30 jun-14 kl 10:03 »
Den nyslungade är packad och klar, vad är bästa förvaringen i kylen(8) källaren(16)eller rumstemp (20)?
Undrar också om det senare är bäst att förvara den rörda i kyl?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

484 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Helt underbar lektyr. Läser hemma hos en släkting och tycker de är så bra. Gott o blandat!
/Sanna H

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser