Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Honungsförvaring  (läst 1458 gånger)

Jopalima

  • Gäst
Honungsförvaring
« skrivet: 29 jun-14 kl 23:01 »
Vad tycker ni är den bästa temperaturen för att förvara nyslungad honung i nu och senare den rörda honungen som är direkt tappad på burk?

olof

  • Inlägg: 2715
    • Skåne
    • Min blogg med sökord biodling
SV: Honungsförvaring
« Svar #1 skrivet: 29 jun-14 kl 23:28 »
Det beror på varför du förvarar den nyslungade honungen. Är det för konsumtion? Eller för att du ska sila den? Eller under rörningen?

Honung i konsumentförpackning ska inte förvaras över rumstemperatur. Men står den för kallt lär risken öka att den släpper från glaset.

Jopalima

  • Gäst
SV: Honungsförvaring
« Svar #2 skrivet: 30 jun-14 kl 10:03 »
Den nyslungade är packad och klar, vad är bästa förvaringen i kylen(8) källaren(16)eller rumstemp (20)?
Undrar också om det senare är bäst att förvara den rörda i kyl?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

525 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Senaste numret (3/19) var verkligen jätteintressant (även om alla brukar vara intressanta). Gillar artiklarna om framtiden och skulle gärna läsa mer om alternativa, positiva framtidsvisioner (det är dags att se något annat än kollapsbaserade domedagsprofetior). Vill också lära mig mer om olika toalettlösningar.
/ Hanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser