Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  BACON, var kan man få tag på "riktigt" bacon?  (läst 3788 gånger)

grisslan

  • Inlägg: 336
    • Skåne
BACON, var kan man få tag på "riktigt" bacon?
« skrivet: 26 apr-14 kl 23:30 »
Undrar om någon känner till var i Skåne (närmre Landskrona) man kan hitta någon som säljer bacon som verkligen är värt att kalla bacon?
Trött på det tråkiga vakumpackade i skivor som går sönder & tunna & smaklösa e dom också.
Vill gärna ha utan tilsatser (förutom saltet & röken då...) & tjockare skivor och dessutom möjligheten att få prova olika rökningar.

Ändrade lite, efter tillsatser  ::)
« Senast ändrad: 27 apr-14 kl 16:54 av grisslan »
Kom du levandes i hamn var det inget hårt vädeer.

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: BACON, var kan man få tag på "riktigt" bacon?
« Svar #1 skrivet: 27 apr-14 kl 04:43 »
Men bacon utan rök och salt (tillsatser) är ju inte mycket till bacon!

enigma77

  • Inlägg: 33
    • -
SV: BACON, var kan man få tag på "riktigt" bacon?
« Svar #2 skrivet: 27 apr-14 kl 07:53 »
Salt är väl en ingrediens och inte en tillsats.
My Kik username is 'Enigma77' - add me!

Hans Andersson

  • Inlägg: 450
    • -
SV: (Ämne saknas)
« Svar #3 skrivet: 27 apr-14 kl 08:14 »
Du menar att salt finns i grisen?

Pentti Linkola

  • Gäst
SV: BACON, var kan man få tag på "riktigt" bacon?
« Svar #4 skrivet: 27 apr-14 kl 08:25 »
Fixa en rök och köp utegrisfläsk från någon?

javill

  • Inlägg: 11686
    • Blekinge
    • Glirnashopen
SV: BACON, var kan man få tag på "riktigt" bacon?
« Svar #5 skrivet: 27 apr-14 kl 09:18 »
Den gårdsbutik/chark/slakteri som ligger närmast oss röker själva på riktigt men, har inte bacon i sitt sortiment. Däremot rökt fläsk så man kan ju be dem skiva tunt.  :) Gott är det i alla fall.
"Passa på och var glada nu. Man vet aldrig när det blir roligt nästa gång."

enigma77

  • Inlägg: 33
    • -
SV: BACON, var kan man få tag på "riktigt" bacon?
« Svar #6 skrivet: 27 apr-14 kl 09:28 »

Du menar att salt finns i grisen?

Nej, jag menar det skillnad på en ingrediens och en tillsats...
My Kik username is 'Enigma77' - add me!

Hans Andersson

  • Inlägg: 450
    • -
SV: (Ämne saknas)
« Svar #7 skrivet: 27 apr-14 kl 09:53 »
Du borde jobba med reklam :-)

enigma77

  • Inlägg: 33
    • -
BACON, var kan man få tag på "riktigt" bacon?
« Svar #8 skrivet: 27 apr-14 kl 10:07 »
Nja, hade jag arbetat med reklam åt livsmedelsindustrin hade jag gjort allt för att övertyga dig om att det inte är någon skillnad mellan ingredienser och tillsatser :-)
My Kik username is 'Enigma77' - add me!

Hans Andersson

  • Inlägg: 450
    • -
SV: BACON, var kan man få tag på "riktigt" bacon?
« Svar #9 skrivet: 27 apr-14 kl 10:29 »
Men det är ingen skillnad..  :)

Ingredienser är allt som är i, och tillsatser är en del av ingredienserna.

För att du som konsument ska veta vilka tillsatser som används i maten måste tillsatserna anges i ingrediensförteckningen.

http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Vad-innehaller-maten/Tillsatser-i-mat/

Che Guevara

  • Gäst
SV: BACON, var kan man få tag på "riktigt" bacon?
« Svar #10 skrivet: 27 apr-14 kl 10:53 »
Men är det inte så att ingredienser är något som in går i mat rätten . Och tillsatser är sånna där E numer. ?

 

enigma77

  • Inlägg: 33
    • -
SV: BACON, var kan man få tag på "riktigt" bacon?
« Svar #11 skrivet: 27 apr-14 kl 11:00 »
Ja, självklart måste du berätta vad du har haft i din produkt! Men om du fortsätter leta kommer du även hitta definition på vad som är en tillsats, något i stil med "som normalt inte används som en typisk ingrediens i livsmedel" m.m...och tillbaka till salt, så tycker jag salt är en typisk ingrediens i bacon och där med ingen tillsats:)

Om du inte hittar så ska hitta en länk senare...lite för fint väder för sitta inne nu:-)
My Kik username is 'Enigma77' - add me!

Skogsnatt

  • Gäst
SV: BACON, var kan man få tag på "riktigt" bacon?
« Svar #12 skrivet: 21 maj-14 kl 22:18 »
Både Nordströms och Dalsjöfors gör fläsk som är helt ok. Köp i bit och skiva själv, så blir tjockleken som du vill ha den


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

742 gäster, 1 användare
Be

* Forum

* Om tidningen Åter



- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser