Jag brukar undvika de flesta charkprodukterna (eftersom det är så mycket skräp) och istället använda de här påläggen:
-ägg (kokt, stekt, äggröra), gravad lax, kallrökt lax, räkor, mosad avokado, hemmagjorda biffar, kokt/grillad kyckling, makrill med tomatsås på burk, lufttorkad skinka, vissa dyrare korvar (som t.ex. salami, kolla innehållsförteckningen, det finns bättre varianter, men de brukar vara dyra), inlagd sill, kokt lax, ost (kolla innehållsförteckningen där med, det var längesedan ost bestod av mjölk, löpe, syrningskultur och salt).
Nu låter det väldigt lyxigt, men det är det inte om man jämför kilopriser. Charkvaror brukar vara extremt dyrt och räknar man då med att de innehåller ganska lite näring, mycket fett och mycket tillsatser så äter jag hellre mindre mängder av de bättre varorna och då blir det inte så mycket dyrare. Ägg och avokado är ju dessutom mycket billigare än vanliga charkprodukter.