Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Varför blir hjortronsylten mörk?  (läst 3722 gånger)

Livia

  • Inlägg: 61
    • Ångermanland
Varför blir hjortronsylten mörk?
« skrivet: 18 jul-11 kl 12:02 »
Jag har kokat hjortronsylt och de första koken blev jättefin i färgen, men de sista koket av samma bärskörd blev mycket mörkare än de första. Vet någon vad detta kan bero på?

 

Jonas från Backfors

  • Inlägg: 974
    • Västerbotten
    • Backfors Gård
SV: Varför blir hjortronsylten mörk?
« Svar #1 skrivet: 18 jul-11 kl 12:18 »
Du får en ljusare sylt om du först kokar upp bären oc sedan häller på sockret. Eller om du kokat sylten liten tid. Jag personligen tycker den SKA bli mörk i färgen. Då håller den bättre tycker jag.
Bor med fru och barn på nästan helt självförsörjande gård i Västerbotten. Nordsvensk brukshäst, Fjällnära kor, Klövsjöfår, Linderödsvin, Bjurholmshöns och Gotlandskaniner.
www.backforsgard.se


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

649 gäster, 3 användare (1 dolda)
ärt, Conorcccc

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har dessa godingar i mitt fritidshus och har lagt band på själv att inte läsa de förens jag har läst ut en annan bok, mycket tråkigare bok, vilket gett mig en rejäl sporre att läsa ut den och börja med dessa tidningar! Har tjuvläst en och spoiler, den var jätteintressant!
/Rebecca B

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser