Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Varför blir hjortronsylten mörk?  (läst 3721 gånger)

Livia

  • Inlägg: 61
    • Ångermanland
Varför blir hjortronsylten mörk?
« skrivet: 18 jul-11 kl 12:02 »
Jag har kokat hjortronsylt och de första koken blev jättefin i färgen, men de sista koket av samma bärskörd blev mycket mörkare än de första. Vet någon vad detta kan bero på?

Jonas från Backfors

  • Inlägg: 974
    • Västerbotten
    • Backfors Gård
SV: Varför blir hjortronsylten mörk?
« Svar #1 skrivet: 18 jul-11 kl 12:18 »
Du får en ljusare sylt om du först kokar upp bären oc sedan häller på sockret. Eller om du kokat sylten liten tid. Jag personligen tycker den SKA bli mörk i färgen. Då håller den bättre tycker jag.
Bor med fru och barn på nästan helt självförsörjande gård i Västerbotten. Nordsvensk brukshäst, Fjällnära kor, Klövsjöfår, Linderödsvin, Bjurholmshöns och Gotlandskaniner.
www.backforsgard.se


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

701 gäster, 1 användare
Jepsson

* Forum

* Om tidningen Åter



- Bästa tidning jag någonsin har läst!
/Jeya M

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser