Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Honungsförvaring  (läst 1448 gånger)

Jopalima

  • Gäst
Honungsförvaring
« skrivet: 29 jun-14 kl 23:01 »
Vad tycker ni är den bästa temperaturen för att förvara nyslungad honung i nu och senare den rörda honungen som är direkt tappad på burk?

olof

  • Inlägg: 2715
    • Skåne
    • Min blogg med sökord biodling
SV: Honungsförvaring
« Svar #1 skrivet: 29 jun-14 kl 23:28 »
Det beror på varför du förvarar den nyslungade honungen. Är det för konsumtion? Eller för att du ska sila den? Eller under rörningen?

Honung i konsumentförpackning ska inte förvaras över rumstemperatur. Men står den för kallt lär risken öka att den släpper från glaset.

 

Jopalima

  • Gäst
SV: Honungsförvaring
« Svar #2 skrivet: 30 jun-14 kl 10:03 »
Den nyslungade är packad och klar, vad är bästa förvaringen i kylen(8) källaren(16)eller rumstemp (20)?
Undrar också om det senare är bäst att förvara den rörda i kyl?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

633 gäster, 3 användare
javill, Berberis, Fortressoaw

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser