lägg djuret på rygg skär ett litet snitt vid knävecket, där arbetar du dig in med några fingrar sen jobbar du dig framåt mot magen med ena handen innanför djuret hela tiden sen "knådar" du bort skinnet från kroppen sen skär du ett snitt på magen och vips så trillar skinnet bort och ingen kniv är använd.hm det där kanske inte var så bra förklarat
Ofta sitter ju skinnen fast över bröstkorgen, särskilt på baggar och äldre djur. Där krävs det fingertoppskänsla för att få av det helt utan att det rivs sönder.
Kul att du provat tryckluft, nåt som jag bara sett nämnt som kortast här i forummet, ska prova det på den ena. Du nämner att det finns risk att luften letar sig in mellan muskelgrupper istället för under skinnet. Blir köttet förstört pga det?
Regnpipan, hur menar du med högre hygienisk standard? Menar du sotningen? Upplevde själv att då jag hade djuret upphängt i bakbenen så fanns det en risk för nedsmutsning vid sotning då den änden så att säga är högst upp och resten neråt :-)Eller bör man ta ur djuret innan upphängning?