Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Biltong  (läst 4157 gånger)

Quercus

  • Inlägg: 518
  • Jag blir aldrig yngre än vad jag är idag
    • Skåne
Biltong
« skrivet: 27 sep-10 kl 13:27 »
Någon som har erfarenhet av att göra sin egen Biltong?  ??? Jag satte en laddning igår och det skulle vara kul att dela erfarenheter. Kommer kanske lägga upp bilder och recept om intresse finns.
Glad ateist med stort "back to nature" intresse - jakt, fiske, snickeri, biodling...

Quercus

  • Inlägg: 518
  • Jag blir aldrig yngre än vad jag är idag
    • Skåne
SV: Biltong
« Svar #1 skrivet: 06 okt-10 kl 14:05 »
Biltongen nu klar. Blev kanonbra! Ska med i matsäcken till älgjakten  ;D
Glad ateist med stort "back to nature" intresse - jakt, fiske, snickeri, biodling...

Veronica_57

  • Inlägg: 102
    • Ångermanland
    • lomviken.se
SV: Biltong
« Svar #2 skrivet: 06 okt-10 kl 14:13 »
Men jag måste få fråga vad det är? Har aldrig hört talas om det.
Nyfiken
Vera-57
Gård på landet,en kärleksfull man, farmor till en liten super Nowa, och en liten Alva 1 labradorpojke. 1 cairnterrierpojke och 2 katt gubbar,1 skånsk blommehöna, 3 sussexhönor, blandrashönor 1 hedemoratupp, 5 blandrasankor,  och 3 afrikansk dvärggetter.

 

Tjalve

  • Inlägg: 3214
    • Blekinge
SV: Biltong
« Svar #3 skrivet: 06 okt-10 kl 15:16 »
Biltong är en typ av torkat kött från södra Afrika. Det kan göras av alla tänkbara köttslag. Tycker det såg lite ohygieniskt ut och är inte särskilt gott. Men måste fråga hur du gör det. Det går väll inte att lita på den Svenska höst solen att torka köttet? Eller har du något torkskåp?
Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy, its inherent virtue is the equal sharing of misery.

Quercus

  • Inlägg: 518
  • Jag blir aldrig yngre än vad jag är idag
    • Skåne
SV: Biltong
« Svar #4 skrivet: 06 okt-10 kl 16:46 »
Biltong är som sagt torkat kött från Sydafrika. Principen för beredning är ganska enkel och man kan variera smaker hur man vill. Förutättningen är så klar att man tycker det är gott med torkat kött :). Kan bara tillägga att hygienen är mycket viktig!
Jag använde oxinnanlår som jag skar i 2 cm tjocka skivor längst med fibrerna (ska prova med viltkött nästa gång). Dessa penslades med vinäger och Woshestershire sås (stavning?). Därefter salt, peppar och koriander som nog får anses den typiska kryddan för biltong. I kylen 6 timmar sedan tork i mitt förråd som håller rumstemperatur och där jag även har en avffuktare. Tog 4 dygns hängning sedan klart. Man kan också bygga sig en "biltonglåda" utförligt beskriven här:
http://www.jaktsnack.se/index.php?showtopic=13780

Jag ska posta ett mer exakt recept inom kort.
« Senast ändrad: 06 okt-10 kl 16:49 av Quercus »
Glad ateist med stort "back to nature" intresse - jakt, fiske, snickeri, biodling...


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

572 gäster, 2 användare (1 dolda)
Stengrim

* Forum

* Om tidningen Åter



- Det här är tidningar som jag kommer hålla reda på och spara på samma ställe, de fungerar som en uppslagsbok!
/Lovisa

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser