Konsulterade proffsboken: Mjölksyrejäsning av grönsaker - Annelies Schöneck, finns till försäljning i bokklubben här på Alternativ. Rekommenderas!!
Det finns inga recept på enbart frukt, men ett par med en stor andel frukt. Dels är det en äpple-päron-pumpa-blandning där det till 10-literskruka behövs bl a 4,5 kg pumpa, 1,5 kg äpplen och 1 kg päron.
Ett annat recept är på lök-päron-morötter. Då behövs det till 10-literskruka bl a 2,5 kg lök, 3 kg päron och 1,5 kg morötter.
Vissa recept har bara 1-4 äpplen, då är det nog menat som en smakförhöjare.
I historiken kring mjölksyrejäsning kan man också läsa att den ryska nationalrätten "kapusta" innehåller en blandning av vitkål, tomater, morötter, äpplen, päron, gurka och kryddörter.
När jag sökte på nätet på mjölksyrejäsning frukt, fick jag upp bl a en träff på ett kompendium på engelska, en typ av översikt, hur man konserverar vad, i olika länder. Någon som är bättre än jag på engelska vad gäller mjölksyrejäsning hittar säkert något intressant där

!