Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  "Rivercottagebröd"  (läst 1535 gånger)

Solros42

  • Inlägg: 16
  • Älskar dass och mat utan E-nr
    • Dalarna
"Rivercottagebröd"
« skrivet: 14 aug-10 kl 16:58 »
Har kollat på "Det goda livet" på svt och Hughs bagare gjorde ett bröd, väldigt enkelt, och väldigt gott.
1/2 pkt jäst, 325 gram vatten (ljummet) 10 gram salt och 500gram mjöl (jag brukar ta 200 gram grovt dinkel och 300 gram siktad dinkel) arbeta det väl och liksom dra ut degen. forma till en bulle och låt jäsa i plastad bunke till dubbel storlek. Forma det försiktigt till ett bröd och låt det jäsa ett tag till.
Jag gräddar på baksten i 250 grader i 40 min, annars går det utmärkt på plåt. Snitta brödet innan gräddningen. Svep in det i handduk och låt det svalna lite. Smaka av sedan med lite smör. Underbart gott.  o:)

 

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: "Rivercottagebröd"
« Svar #1 skrivet: 14 aug-10 kl 18:00 »
Det är väl grundreceptet för många bröd, från bullar över baguetter till matbröd.
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

505 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Den nya tidningen var t.o.m. skön att hålla i.Har även omslagets papper blivit lite annorlunda? Jag skriver lite annorlunda eftersom det är trevlig igenkänning i det som är väsentligt-nyttig läsning.Från min Växjöhorisont så var det trevligt att se Maja Söderberg och Nybrukarna. Lycka till med fortsättningen!
/John Moberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser