Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  "Rivercottagebröd"  (läst 1533 gånger)

Solros42

  • Inlägg: 16
  • Älskar dass och mat utan E-nr
    • Dalarna
"Rivercottagebröd"
« skrivet: 14 aug-10 kl 16:58 »
Har kollat på "Det goda livet" på svt och Hughs bagare gjorde ett bröd, väldigt enkelt, och väldigt gott.
1/2 pkt jäst, 325 gram vatten (ljummet) 10 gram salt och 500gram mjöl (jag brukar ta 200 gram grovt dinkel och 300 gram siktad dinkel) arbeta det väl och liksom dra ut degen. forma till en bulle och låt jäsa i plastad bunke till dubbel storlek. Forma det försiktigt till ett bröd och låt det jäsa ett tag till.
Jag gräddar på baksten i 250 grader i 40 min, annars går det utmärkt på plåt. Snitta brödet innan gräddningen. Svep in det i handduk och låt det svalna lite. Smaka av sedan med lite smör. Underbart gott.  o:)

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: "Rivercottagebröd"
« Svar #1 skrivet: 14 aug-10 kl 18:00 »
Det är väl grundreceptet för många bröd, från bullar över baguetter till matbröd.
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

648 gäster, 1 användare
beekeepern

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser