hittade följande:
Det finns en fantastisk bok med alla möjliga recept med havtorn från Gräsö. Kolla deras hemsida:
www.havtornsrecept.se Vi brukar göra havtornsmarmelad med äppelpektin som vi kokar själv. Koka först 1 kg äpple i halvliter vatten, ca 1 timme, sila vätskan (äppelpektin). Rör havtornsbär i mixer och sila dem om du vill inte ha frö med. Ta 200 ml äppelpektin, 2 l havtornspuré och 1 kg syltsocker, rör massan och varma upp till första bubbel (ca 95 grader), fylla i sterila burkar, skruva lockar på en gång, låt den stå, rör inte före marmeladen har stelnat, annars förstöras gelé. Liknande marmelad kan du köpa på vår hemsida:
www.plantajemtlandica.se Vi kokar inte havtornsproduker, eftersom försämras havtorns smak-arom och förstöras vitaminer.
min fråga är, vilka vitaminer förstörs???