Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  salt från skinn(för)beredning  (läst 2902 gånger)

Jordhumlan

  • Inlägg: 74
  • Odling, djur och natur är bästa medicinen!
    • Skåne
salt från skinn(för)beredning
« skrivet: 20 feb-06 kl 22:41 »
Är det nån som har tips på vad man gör med salt som använts på lammskinn inför beredning. Har några hinkar stående från höstens skinn. Det är ju rätt så äckligt nu.

(Spännande, mitt första inlägg någonsin på ett forum... :D )
Månskensbonde med sambo, tre härliga barn och en växande skara djur.
Ett underbart liv!

Potatisblomma

  • Inlägg: 2404
    • Södermanland
Re:salt från skinn(för)beredning
« Svar #1 skrivet: 21 feb-06 kl 22:30 »
Hm, ja, det skulle vara bra om man kunde använda det till något...  ???
Jag har ibland skakat av skinnen vid trappen ute, för att isen skall smälta... annars har jag bara slängt i soporna  :-[
Landsflykting i storstan...

Jordhumlan

  • Inlägg: 74
  • Odling, djur och natur är bästa medicinen!
    • Skåne
Re:salt från skinn(för)beredning
« Svar #2 skrivet: 22 feb-06 kl 21:01 »
Det blir ju en hel del salt om man har många skinn. Och salta bort snön vill jag inte för min gräsmattas och alla andra växters (och djurs) skull (har ingen grus- utan gräsplan utanför trappen). Hade jag havet inpå knuten kunde problemet vara löst! Ser väl lite kufiskt ut om jag lastar ur bilen och släpar hinkar med läbbig sörja till Haväng och Östersjön.

Kanske kan man rena saltet på nåt sätt och återanvända det? Torka det i sommarsolen? För det torde vara svårt för bakterier att överleva i rent salt, tycker man... Finns det nackdelar med att återanvända salt?
Månskensbonde med sambo, tre härliga barn och en växande skara djur.
Ett underbart liv!

leifhh

  • Gäst
Re:salt från skinn(för)beredning
« Svar #3 skrivet: 21 sep-06 kl 08:14 »
jag låter vätskan i mitt salt rinna av, sedan återanvänder jag saltet.
I praktiken har jag en plastback ("brödbackstyp") som jag har ett tygstycke i, däri skakar jag av saltet.

Cordula

  • Inlägg: 154
    • Närke
Re:salt från skinn(för)beredning
« Svar #4 skrivet: 02 nov-06 kl 19:25 »
Var fick du tag i plastbacken? Jag behöver flera styck.

 

leifhh

  • Gäst
Re:salt från skinn(för)beredning
« Svar #5 skrivet: 10 nov-06 kl 21:26 »
Var fick du tag i plastbacken?

Havet.... Ilandflutet i norra Bohuslän. Samlat på mig bra brödbackar, fisklådor, utländska öl/drickabackar, arlas danska mjölkbackar mm under de senaste åren. Bra grejor för förvaring med andra ord.......

Om du bor långt ifrån havet kan du ju fråga på din närmaste livsmedelsbutik eller närmsta bageri  ;)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

864 gäster, 4 användare (1 dolda)
Hans Hultén, Lindasam, papwe

* Forum

* Om tidningen Åter



- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser