Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  salt från skinn(för)beredning  (läst 2889 gånger)

Jordhumlan

  • Inlägg: 74
  • Odling, djur och natur är bästa medicinen!
    • Skåne
salt från skinn(för)beredning
« skrivet: 20 feb-06 kl 22:41 »
Är det nån som har tips på vad man gör med salt som använts på lammskinn inför beredning. Har några hinkar stående från höstens skinn. Det är ju rätt så äckligt nu.

(Spännande, mitt första inlägg någonsin på ett forum... :D )
Månskensbonde med sambo, tre härliga barn och en växande skara djur.
Ett underbart liv!

Potatisblomma

  • Inlägg: 2404
    • Södermanland
Re:salt från skinn(för)beredning
« Svar #1 skrivet: 21 feb-06 kl 22:30 »
Hm, ja, det skulle vara bra om man kunde använda det till något...  ???
Jag har ibland skakat av skinnen vid trappen ute, för att isen skall smälta... annars har jag bara slängt i soporna  :-[
Landsflykting i storstan...

 

Jordhumlan

  • Inlägg: 74
  • Odling, djur och natur är bästa medicinen!
    • Skåne
Re:salt från skinn(för)beredning
« Svar #2 skrivet: 22 feb-06 kl 21:01 »
Det blir ju en hel del salt om man har många skinn. Och salta bort snön vill jag inte för min gräsmattas och alla andra växters (och djurs) skull (har ingen grus- utan gräsplan utanför trappen). Hade jag havet inpå knuten kunde problemet vara löst! Ser väl lite kufiskt ut om jag lastar ur bilen och släpar hinkar med läbbig sörja till Haväng och Östersjön.

Kanske kan man rena saltet på nåt sätt och återanvända det? Torka det i sommarsolen? För det torde vara svårt för bakterier att överleva i rent salt, tycker man... Finns det nackdelar med att återanvända salt?
Månskensbonde med sambo, tre härliga barn och en växande skara djur.
Ett underbart liv!

leifhh

  • Gäst
Re:salt från skinn(för)beredning
« Svar #3 skrivet: 21 sep-06 kl 08:14 »
jag låter vätskan i mitt salt rinna av, sedan återanvänder jag saltet.
I praktiken har jag en plastback ("brödbackstyp") som jag har ett tygstycke i, däri skakar jag av saltet.

Cordula

  • Inlägg: 154
    • Närke
Re:salt från skinn(för)beredning
« Svar #4 skrivet: 02 nov-06 kl 19:25 »
Var fick du tag i plastbacken? Jag behöver flera styck.

leifhh

  • Gäst
Re:salt från skinn(för)beredning
« Svar #5 skrivet: 10 nov-06 kl 21:26 »
Var fick du tag i plastbacken?

Havet.... Ilandflutet i norra Bohuslän. Samlat på mig bra brödbackar, fisklådor, utländska öl/drickabackar, arlas danska mjölkbackar mm under de senaste åren. Bra grejor för förvaring med andra ord.......

Om du bor långt ifrån havet kan du ju fråga på din närmaste livsmedelsbutik eller närmsta bageri  ;)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

674 gäster, 3 användare
skräptanten, beekeepern, jörmundur

* Forum

* Om tidningen Åter



- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser