Nu i ringduvejaktens och kantarellernas tid ska ni pröva denna goda duvrätt som går lika bra med husets duvor.
Tala gärna om vad ni tyckte om rätten

Lycka till!
Lars
DUVA I LERGRYTA (för tre portioner)
Bröstbitar från fem duvor
3 msk. vetemjöl
1/2 tsk. salt
malen svartpeppar
ca. 75 gr. bacon
1 gul lök
1 burk kantareller ca. 200 gr.
8 enbär
1/2 tsk. timjan
1 1/2 dl. buljong (tärning)
1/2 msk. soja
hackad persilja
2 dl. créme fraiche
1) Gör så här: Skär bröstbitarna på mitten
och vänd dom i saltat mjöl och lägg ner i den tidigare
blötlagda lergrytan.
2) Klipp bacon i bitar och knaperstek dem för att
sedan läggas att rinna av på hushållspapper.
3) Skala och skiva löken, stek den på svag värme
i baconfettet. Skär svamparna i bitar.
4) Lägg bacon, lök, svamp med spad, enbär och
timjan över bröstbitarna. Häll på buljong. Sätt in
lergrytan med lock i kall ugn; Sätt på värmen på
225 grader.
5) Vispa samman créme fraich och soja efter en
timme och klicka ner i grytan. Låt stå i yt-
terliggare 15 minuter i ugnen. Kan sedan serveras
med kokt potatis och brysselkål.
Smaklig måltid!