Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Saltgurka och surgurka - era bästa tips  (läst 2715 gånger)

Vitis

  • Inlägg: 4111
    • Skåne
Saltgurka och surgurka - era bästa tips
« skrivet: 20 jul-09 kl 16:44 »
Kort och gott : Dela med er av era bästa recept på saltgurka och surgurka.

 :)

Vitis

  • Inlägg: 4111
    • Skåne
SV: Saltgurka och surgurka - era bästa tips
« Svar #1 skrivet: 21 jul-09 kl 11:14 »
Satte en liten provsats på surgurka igår.

2kg västråsgurka
1 vitlök, klyftad, skalad och lite krossad
Dillkronor, ca 12st
Svart vinbärsblad, ca 30st

Saltlag av 3 liter ljummet vatten och 1dl salt.

Nu är det bara att vänta och se vad som händer.



 

Vitis

  • Inlägg: 4111
    • Skåne
SV: Saltgurka och surgurka - era bästa tips
« Svar #2 skrivet: 26 jul-09 kl 23:06 »
Nu bubblar det fint i burken, smakade en bit men det är inte färdigt än på ett tag. Aldeles för salt också, får väl lägga över dem i en mindre salt lag så dom får dra ur sig lite.

Hur som helst vrkar det lovande.



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

492 gäster, 2 användare
gorlan, beekeepern

* Forum

* Om tidningen Åter



- Var väldigt intressant att läsa om vinterskörd. Så blir att försöka sig på det iår. Även mitt intresse för permakultur har väckts och jag hoppas på att det kommer fler artiklar om detta ämne och hur man kan starta upp det hemma.
/Sanna J

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser