Marinera råa rabarber-bitar i lite, lite vatten, honung, rosmarin. Om man vill kan man tillsätta torkad frukt. Låt stå i kyl i ca 2 dagar, sedan kan du äta det som godis, ha i filen, eller göra raw food-paj

Pajdeg till raw-paj:
2 dl blötlagd (över natten) mandel (eller valfria blötlagda nötter)
2 msk honung, eller 6 st färska dadlar
1 tsk kanel
3 msk kallpressad rapsolja
Mixa allt utom oljan i matberedare, häll i en skål, tillsätt oljan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och häll på fyllningen. Klar att äta!
Ev. kan man göra mandel/nötgrädde till.
1 dl mandel eller cashewnötter
4 dl vatten
2 msk honung
vanilj
Häll allt i en skål och mixa med stavmixer eller matberedare. För mer såsig konsistens tillsätt mer vatten.