Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Sill - rom och annat  (läst 3556 gånger)

Sommartorparn

  • Inlägg: 2834
Sill - rom och annat
« skrivet: 11 jun-09 kl 12:10 »
Jag har fått tag på hel salt sill. En del innehöll rom och en del något annat, blekare. Det var i båda fallen fast och fyllde upp buken helt. Vad är det "andra" och kan man använda något av detta? Tack för svar.

Edgar

  • Inlägg: 3246
    • -
    • Kennel Hustomten
SV: Sill - rom och annat
« Svar #1 skrivet: 11 jun-09 kl 12:28 »
Förmodligen mjölke. (Hon rom, han mjölke). 

I min barndom (Mitten på förra seklet) stekte mor den.

Edgar

Vurre

  • Inlägg: 1972
SV: Sill - rom och annat
« Svar #2 skrivet: 11 jun-09 kl 19:23 »
Mjölke går bra att steka men jag tror att den kan bli rejält salt om den kommer från saltsill.
snus? vad är priset på en pris?

Sommartorparn

  • Inlägg: 2834
SV: Sill - rom och annat
« Svar #3 skrivet: 12 jun-09 kl 06:37 »
Tack för tipsen. Jag har urvattnat mjölken, liksom rommen några timmar. Så det är det som kallas sillmjölke, då...

 

Luffsen

  • Inlägg: 549
    • -
SV: Sill - rom och annat
« Svar #4 skrivet: 20 jun-09 kl 23:55 »
"Sillmjölke".  ;D ;D

Men det stämmer ju... oxå.  ;D
Visst är man ett barn av sin tid, när man kallar scrapbooking för hantverk?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

459 gäster, 1 användare
John Whitewolf

* Forum

* Om tidningen Åter



- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser