Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Sill - rom och annat  (läst 3555 gånger)

Sommartorparn

  • Inlägg: 2834
Sill - rom och annat
« skrivet: 11 jun-09 kl 12:10 »
Jag har fått tag på hel salt sill. En del innehöll rom och en del något annat, blekare. Det var i båda fallen fast och fyllde upp buken helt. Vad är det "andra" och kan man använda något av detta? Tack för svar.

Edgar

  • Inlägg: 3246
    • -
    • Kennel Hustomten
SV: Sill - rom och annat
« Svar #1 skrivet: 11 jun-09 kl 12:28 »
Förmodligen mjölke. (Hon rom, han mjölke). 

I min barndom (Mitten på förra seklet) stekte mor den.

Edgar

Vurre

  • Inlägg: 1972
SV: Sill - rom och annat
« Svar #2 skrivet: 11 jun-09 kl 19:23 »
Mjölke går bra att steka men jag tror att den kan bli rejält salt om den kommer från saltsill.
snus? vad är priset på en pris?

Sommartorparn

  • Inlägg: 2834
SV: Sill - rom och annat
« Svar #3 skrivet: 12 jun-09 kl 06:37 »
Tack för tipsen. Jag har urvattnat mjölken, liksom rommen några timmar. Så det är det som kallas sillmjölke, då...

Luffsen

  • Inlägg: 549
    • -
SV: Sill - rom och annat
« Svar #4 skrivet: 20 jun-09 kl 23:55 »
"Sillmjölke".  ;D ;D

Men det stämmer ju... oxå.  ;D
Visst är man ett barn av sin tid, när man kallar scrapbooking för hantverk?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

414 gäster, 1 användare
John Whitewolf

* Forum

* Om tidningen Åter



- Bästa tidningen!
/Gabriella S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser