Hm... det lät spännande. Har du recept att dela med dig av?
Jag har flera recept och resultaten har varit varierande...
Tror detta fungerade bäst:
10 l vatten
1 hink pressad m färska björklöv
2 kg strö
1/2 kg farin
ca 30-40 g jäst
Slå kokhett vatten över löven och låt stå ett dygn.
Sila och lös upp och blanda jäst och socker. Skaka ordentligt och gärna 1 gång/dag.
Jag har för mig att det inte tålde någon längre lagring. Men det var gott och alla kände väldigt väl igen smaken men ingen klarade av att gissa på just björk...
Antar att man kan göra den lite mer lik enrisdrickan genom att bara ta 1 kg socker och typ 20 g jäst. Efter att ha silat av det, låt det stå svalt i några dagar såpass att det bara börjar småbubbla lite - då är det bara att börja dricka. Jag har aldrig gjort "björkdricka" men väl enrisdricka många gånger. Inga garantier lämnas på resultatet
// Acleja