Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Mandelbiskvier  (läst 883 gånger)

Nettus

  • Inlägg: 2672
  • Gör inte som alla andra - tänk själv!
    • Småland
Mandelbiskvier
« skrivet: 12 feb-09 kl 19:27 »
Idag testade jag att baka mandelbiskvier, det är så himla gott i nyponsoppa! Men det blev inte alls bra, de flöt ut helt! Kan det bero på att äggvitan inte var helt färsk, tro?
Stadsbo med akut längtan ut på landet med djur och odlingar

Eva i paradiset

  • Inlägg: 28
  • Skratt är ett lugnande medel utan några biverkning
    • Norrbotten
SV: Mandelbiskvier
« Svar #1 skrivet: 15 feb-09 kl 22:18 »
Jag tror inte att äggvitan behöver vara pinfärsk. Däremot är det viktigt att skålen och vispen du använder är absolut fettfri. Minsta feta hinna gör att äggvitan inte styvnar ordentligt när man vispar den. Jag skulle tro att det är det som hänt dig.
Prova en gång till och prova sätta i 1-2 droppar ättiksprit när du vispar äggvitan. De ger ingen smak men hjälper till att göra skummet ordentligt hårt.
Allt du förmår uträtta med din kraft må du söka uträtta

Nettus

  • Inlägg: 2672
  • Gör inte som alla andra - tänk själv!
    • Småland
SV: Mandelbiskvier
« Svar #2 skrivet: 16 feb-09 kl 12:05 »
Nog var äggvitan styv när jag vispat den... Det beror väl på nåt annat än ägget, kanske...
Stadsbo med akut längtan ut på landet med djur och odlingar


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

558 gäster, 1 användare
EdnaFrayne

* Forum

* Om tidningen Åter



- Bääästa julklappen!
/Emma

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser