*edit* Oj, både Sommartorparn och Tanteva han före.
Jag vet inte, men kan gissa ;-)
Både ägg och gelatin borde ge önskat resultat, det är ju inte så dyrt att prova heller, koka en liten omgång mannagrynsgröt, häll ägg i hälften och gelatin i andra halvan och se vad som händer.
Tänk på att du inte kan hälla ägg i kokande saker, det får svalna lite först och sen i med äggen och sjud tills det tjocknar. Alternativt vispa ägg och värm i vattenbad tills det blir varmt men inte kokar, vispa ned gröten i äggsmeten och koka upp tills det tjocknar.
Sen undrar jag om inte mannagrynsgröt stelnar av sig självt när det kallnar, hon kanske bara hällde i en smaksättning, vanilj, honung, sirap, fruktbitar, russin, whiskey vad vet jag.
Man kan göra mannagrynspudding, men den ska bakas i ugn också.
Mannagrynspudding
4 Portioner
1 Eller 2 uppvispade ägg
2 msk Msk socker
2 Rivna bittermandlar, eller -1 dl russin Saftsås eller sylt
Koka mannagrynsgröt till 4 portioner. (se mannagrynsgröt). Rör ner ägg och socker. Smaksätt med bittermandel eller russin. Häll blandningen i en smord ugnssäker form. Grädda i 200 grader C. 30-40 minuter. Serveras något avsvalnad med saftsås eller sylt
Lycka till och skriv gärna ned receptet här om du lyckas.