Hej sommartorparn,
de som är vacuumpack kan jag tyvärr absolut inte rekommendrar. Det finns bara några vallmofrö i allt annat är bara kladdig, nej tack!
Men du har rätt. Vallmo ska man mala i en särskild handkvarn för att det är en oljafrukt!!!!
Men nu Koko kommer receptet :
Vallmokaka
Ingredienser :
Degen : 300gr Grahamsmjöl, 1ts bakpulver, 1ts malen kanel, 100 saltad smör, 100gr honung, 3ms vatten
Fillning : 250gr vallmo, lite mer än 250ml mjölk, 100gr mandel, 7 bittermandlar, 100gr rosin, 120gr honung, 3ms Rum (40%), skal av en hel citron osprutad, 1 knivspets Salt
Dessutom 150gr Marmelad (aprikos eller orange), 25gr skivade mandlar
Gör så här :
Degen:
-Blanda Grahamsmjöl med bakpulver och kanel.
-Blanda sen honungen i.
-Skär smör i små bitar över och knådar allt med vattnet till degen.
Degen ska står i 30min, sen ta en kakform, kavla ut degen och gör en 3 cm kant runt omkring.
Fillning:
-Mala vallmo, häll över het mjölk und låt sta i 15 min.
-malar mandlar fint, även bittermandlarna
- rör i vallmo: malen mandel, rosin, honungen, Rum, riven citronskal och salt
På slutet:
- breda marmelad på degen i kakformen, därefter vollmofillningen, och strö över skivade mandlar.
- Baka på andra steg i ugnen (räknas från botten) i 175 grader 45min
- Grädde passar best