Är det ngon här som kan ge mig ett svar på ett ungefär hur många ägg
per dag jag behöver äta för att slippa kött?
Ska du äta ägg för att kompensera kött så lär du få något av följande alternativ.
1: Nässelfeber (Min chef fick detta pga förmycket ägg)
2: Gallbesvär (Min fru har detta, tål inte ägg längre. Åt ca 5-10ägg om dagen).
Så det är en dålig idé.
Förövrigt är kött och ägg två helt olika sorter.
Det går inte kompensera det ena med det andra.
Ägg -
"Ett ägg innehåller många näringsämnen som är viktiga för att vi ska må bra, t ex vitamin A, B2 (riboflavin), D och E, kalcium, selen och zink.
Ägg innehåller mycket protein. De ger dig också mycket energi. Varje ägg ger dig ca 80 kcal (340 kJ). "
Kött-
"Kött är ett näringstätt livsmedel och innehåller mycket vitaminer och mineraler. Kött ger oss högvärdigt protein, B-vitaminer, zink, selen, fosfor samt järn i en form (sk hemjärn) som kroppen kan ta upp fem gånger lättare än det järn som finns i vegetabiliska livsmedel (sk. icke-hemjärn). Idealiskt är att äta kött och övriga livsmedel som grönsaker, rotfrukter, spannmålsprodukter etc i lagom proportioner. "
(
http://www.primavi.se/livsmedelsgrupper/artikel.cfm?newsID=671&%C3%84gg)