Marmelad gör man på gelatin eller agar agar.
Själv gör jag det på agaragar-finns att köpa i hälsokosten(life-butikerna)
Man behöver inte använda socker,man kan ta fruktjuice av valfritt slag,eller kanske vanlig saft,om man vill ha mer sötma.
(Om man är diabetiker,kan man ta lite fructos+/eller steviapulver)
Blanda ut några msk agaragar i lite vatten och koka några minuter med lite juice,vispa runt då o då.
Låt den stelna och sätt den sen kallt.
(Om man blandar ner lite färska fruktbitar när det det är färdigkokt,dvs nar det börjat tjockna,får man vitaminerna ändå.)
Började göra detta redan på 70-talet.
Kan varieras i det oändliga-bara fantasin (och tillgången på frukt)sätter gränserna...
Frukt-aladåb är en höjdare...Man kan ju ha regnbågens alla färger eller ett färgtema.
Samma sak kan man oxå göra med grönsaker...
-ska försöka återkomma med några vegrecept,nästa år...
Prova en multivitamindryck att göra marmelad på ...
Jättegott!
Ska lägga min fruktmarmelad i chocklad,som julklapp,tror jag...
God jul önskar Sivan48
Ps:om nån skulle vilja prova att göra marmelad på ett juicekoncentrat,vill jag gärna veta hur det går...Ds