Ugnsgröt
4 dl Grötris
1 skalad mande l
1 1/2 tsk salt
2 1/2 l standard mjölk
25 g Smör
Meka ihop riset, mandeln och saltet i en 3 liters ugnsform, tillsätt mjölken och lägg på några smörklickar. tillagas i en 150 graders ugn i ca 1 1/2 timme eller tills gröten är någorlunda fast, vissa recept har längre tillagningstid än denna, prova er fram

Serveras med russinsoppa
på bilden är det ugnsgröt med plommonsoppa*
1 1/2 l vatten
250 g russin
1 dl socker
1st kanelstång
2 - 3 msk potatismjöl
1/2 dl kallt vatten
lägg i russin,kanelstång och socker i kastrull och koka upp alltsammans tills russninen är mjuka,blanda in potatismjölet som är uppblandat med vattenskvätten. ta bort kanelstången och häll upp i skål, strö på socker för att slippa hinnabildning