Mexicansk Pozole
450 gram magert fläskkött
300 gram skinnfria kycklingbröst eller kycklingfilé
1 stor lök
2-3 stora vitlöksklyftor
3 msk majsolja
1 burk majs
1 tsk stark chilipulver
1 tärning hönsbuljong
Skär fläskköttet i 2 cm stora tärningar. Skär kycklingen i liknande bitar. Finhacka löken och vitlöken. Värm oljan i en stekgryta och stek på fläskköttet. Ta upp dem och lägg i kycklingen. Ta upp kycklingen, tillsätt eventuellt lite mera olja och stek löken och vitlöken. Lägg tillbaka köttet i grytan och täck med varmt vatten, och låt det koka upp. Tilsätt majs, chilipulver, och buljongtärningen i den kokande soppan. Sänk värmen, lägg på lock og lad ragouten snurre i 1 time. Smaka av, och red eventuellt av den med maizena.
Tips på tillbehör:
Stark salsa, 1 hackad lök, 1 bunt rädisor som skivas, kinakål i strimlor, hackad koriander och persilja och limeskivor.