Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Gamla svinstians bräder blev jakttorn  (läst 22434 gånger)

Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #80 skrivet: 14 okt-15 kl 18:22 »
Ojzan!


Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #81 skrivet: 14 okt-15 kl 20:33 »
Inramat för chark lokalen.


Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #82 skrivet: 14 okt-15 kl 21:41 »
Eftersökskopplat!


Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #83 skrivet: 15 okt-15 kl 19:25 »
Dags att stycka klart nästa hjort!


Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #84 skrivet: 16 okt-15 kl 15:41 »
1) Flå en hjortkalv är ibland jobbigare än en fullstor hjort.

2) frilägga filéerna

Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #85 skrivet: 16 okt-15 kl 15:43 »
3) stekarna blir skurna därefter

4) tack hjort

Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #86 skrivet: 16 okt-15 kl 15:44 »
Köttkvarnen fungerade finfint, allt i en malning.

Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #87 skrivet: 16 okt-15 kl 15:45 »
Stekar och färs vägda och packade för frysen.

Ca 6.3 kg fin färs mal med standard 4.5 hålskiva.


Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #88 skrivet: 19 okt-15 kl 11:22 »
Kallt på mornarna, löses med perfekta underställ och skalkläder.

T-Shirt, Aklima och sedan jaktstället.


Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #89 skrivet: 19 okt-15 kl 21:54 »
Knivarna fixade, köttkvarnen redo. Älgkalven skall styckas upp i morgon!!


skräptanten

  • Jane of all trades
  • Inlägg: 3974
  • Självhushållare på svennebanan-PRAO
    • Småland
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #90 skrivet: 20 okt-15 kl 07:39 »
Fina och instruktiva bilder! Kokade du hjortbuljong också?
Mjölk ger starka ben. Ekeby-utgödsling ger starka armar också.

Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #91 skrivet: 20 okt-15 kl 07:51 »
Det har inte blivit av än, har kycklingfond som vi gjorde tidigare kvar.

Men nu har jag en "hot wok" med gasolbrännare på 7 kW och 40 liters gryta som skulle fungera utmärkt för fond.

När älgen blir klar kanske det blir ett fondkok.



Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #92 skrivet: 20 okt-15 kl 13:02 »
Recept på hjortfond!!


Sätt ugnen på 200 grader.

1.    Lägg hjortben i en långpanna med lite olja. Sätt in i ugnen och stek tills benen börjar få färg.

2.    Klicka på lite tomatpuré över benen och stek vidare tills tomatpurén får färg (nästan svart).

3.    Häll över i en kittel tillsammans med några morötter, några

4.    Lökar, en selleribit, svartpepparkorn och 5-6 l vatten och lät det småkoka ca 10 tim.

5.    Sila buljongen och reducera den tills det återstår 3-4 dl. Smaka av med salt.

6.    Fonden klar!

Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #93 skrivet: 20 okt-15 kl 13:10 »
Eller gör som proffsen, men det är mera jobb.

http://www.vinochgastronomi.se/recept/mannerstroms-viltfond/

Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #94 skrivet: 20 okt-15 kl 15:57 »
Älgkalv, färdighängd och klar för styckning.

108 kg totalt. Halva ca 54 kg på krokarna här!


skräptanten

  • Jane of all trades
  • Inlägg: 3974
  • Självhushållare på svennebanan-PRAO
    • Småland
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #95 skrivet: 21 okt-15 kl 08:20 »
Titta där, ja!
Mannerströms recept var läskande, men jag tror jag håller mig till en enklare variant när jag ska ta hand om älgabenen ;) .
Mjölk ger starka ben. Ekeby-utgödsling ger starka armar också.

Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #96 skrivet: 21 okt-15 kl 18:27 »
Lök och morötter är inga problem, men man får köpa lite rotselleri och kanske ett äpple som i mannerströms recept. sådant det dräller av ...

Skall skaffa salt som passar till fonden.

Till helgen åker 10 tuppar och då tänkte jag koka kycklingfond.

Älgen gjorde att nya köttkvarnen fick gå varm, nu finns det 22 kg färs.

Älgfärsbiffar i gräddsås är så gott. Mannerströms hjortburgare är också bra.

Ett svart får

  • Inlägg: 9921
    • Bohuslän
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #97 skrivet: 21 okt-15 kl 18:30 »
Skall skaffa salt som passar till fonden.
Du ordnar väl hjorthornsalt?

Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #98 skrivet: 21 okt-15 kl 18:36 »
Allt krafs inkl huvud och horn bränner jag i en tunna till intet. Det luktar lite krematorie men man blir av med allt.

Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #99 skrivet: 22 okt-15 kl 17:27 »
Åtelbelysning!!

Polar 300 med värmare, kaffemaskin och kylskåp.



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

520 gäster, 3 användare (2 dolda)
Rosanne

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har dessa godingar i mitt fritidshus och har lagt band på själv att inte läsa de förens jag har läst ut en annan bok, mycket tråkigare bok, vilket gett mig en rejäl sporre att läsa ut den och börja med dessa tidningar! Har tjuvläst en och spoiler, den var jätteintressant!
/Rebecca B

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser