Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Mat på kött från vilt och egna fjäderfän  (läst 13691 gånger)

Gilbert

  • Gäst
SV: Mat på kött från vilt och egna fjäderfän
« Svar #60 skrivet: 31 okt-15 kl 13:43 »
Gräddig kantarellsås med chili.

Såsen hälls över biffarna som får dra och gosa till sig tills i kväll.

Det blir ett glas rött i kväll ...


Gilbert

  • Gäst
SV: Mat på kött från vilt och egna fjäderfän
« Svar #61 skrivet: 31 okt-15 kl 14:07 »
Resten av färsen hamnar i frysen!

Gilbert

  • Gäst
SV: Mat på kött från vilt och egna fjäderfän
« Svar #62 skrivet: 02 nov-15 kl 20:26 »
Tur tur tur .. Bekant på jobb i Kina. Det kommer hem kryddor direkt från Peking, bl a szechuanpeppar mm.

Gilbert

  • Gäst
SV: Mat på kött från vilt och egna fjäderfän
« Svar #63 skrivet: 06 nov-15 kl 21:22 »
Hittade en bra närbild på grön peppar, innan den blir vit och svart peppar.


Gilbert

  • Gäst
SV: Mat på kött från vilt och egna fjäderfän
« Svar #64 skrivet: 08 nov-15 kl 16:34 »
När katten själv får välja ...
Köttfärssås i grädde från hjortkalv.

700g färs
2 gula tärnade lökar
5 skivade stora vitlöksklyftor
3 dl riktig grädde
2 tsk kalvfond
4 tsk thai sweet chili
1/2 tub tomatpuré
Flingsalt och peppar

Fräs löken och vitlöken ordentligt.

Gilbert

  • Gäst
SV: Mat på kött från vilt och egna fjäderfän
« Svar #65 skrivet: 08 nov-15 kl 16:37 »
Stek ner köttfärsen.

Blanda alla ingredienser i en kastrull och tillsätt grädde!!

Låt koja ihop i ca 15 min.

Låt dra i minst en timme på trappen (med lock)!

Servera tillsammans med Barillia Bucatini No 9 (spagetti med hål i mitten).

Gilbert

  • Gäst
SV: Mat på kött från vilt och egna fjäderfän
« Svar #66 skrivet: 12 nov-15 kl 12:11 »
Flådd och styckad gåsmiddag!!

Visar man mera blir det tyvärr bara rabalder. Vi lever nära naturen och av det som finns ikring oss och granngårdarna. Låga omkostnader som täcks av lite intäkter.

I kväll blir det gås med vänner! Mat för ca 6 personer med grönt, gult och rött så klart!i
« Senast ändrad: 12 nov-15 kl 12:19 av Gilbert »

Gilbert

  • Gäst
SV: Mat på kött från vilt och egna fjäderfän
« Svar #67 skrivet: 12 nov-15 kl 14:29 »
Styckat förpackat och klart med 1.6 kg Gåsfärs dessutom.

Gilbert

  • Gäst
SV: Mat på kött från vilt och egna fjäderfän
« Svar #68 skrivet: 12 nov-15 kl 20:12 »
Kryddorna har anlänt!!


Gilbert

  • Gäst
SV: Mat på kött från vilt och egna fjäderfän
« Svar #69 skrivet: 12 nov-15 kl 22:28 »
Sista bitarna på förra årets älgkalv, en bit 2.6 kg benfri bog.

Det skall bli nya färsbiffar i gräddig grönpepparsås med krämig tunnskivad potatisgratäng fullproppad med giftig grädde.

Jobbar man som en gris hela långa dagarna kan man äta sådant!!
« Senast ändrad: 12 nov-15 kl 22:41 av Gilbert »

Gilbert

  • Gäst
SV: Mat på kött från vilt och egna fjäderfän
« Svar #70 skrivet: 13 nov-15 kl 15:38 »
Dags att fixa morgondagens potatisgratäng. Till det behövs lite potatis!!
Dvs en hink!!


kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Mat på kött från vilt och egna fjäderfän
« Svar #71 skrivet: 13 nov-15 kl 17:45 »
Det blir typ 45 minuter totalt och det beror förstås på hur stora potatis och morotsbitar man lägger i. De måste ju hinna bli mjuka och allt är baserat på färs. Det behövs inget långkok, det blir smakrikt och gott i alla fall.


Naturligtvis har koktiden mycket stor betydelse för smaken, även för malt kött!

http://www.seriouseats.com/2014/12/the-food-lab-slow-cooked-bolognese-sauce-recipe.html

Gilbert

  • Gäst
SV: Mat på kött från vilt och egna fjäderfän
« Svar #72 skrivet: 13 nov-15 kl 21:47 »
Det beror vad du har i din maträtt, du kan koka sönder rotsaker/grönsaker eller få typ chili att växa etc, det är inte alls enbart till fördel.
Kokar eller steker, grytor och kött lämpat för ändamålet på låg värme länge kan jag hålla med.

Att låta en del maträtter stå till dagen efter och värma på brukar höja smaker mera.

Gilbert

  • Gäst
SV: Mat på kött från vilt och egna fjäderfän
« Svar #73 skrivet: 14 nov-15 kl 11:17 »
Potatisgratängen med tre olika lager!

Plåtarna är Max på en 70 ugn.

1 litet mjölk och 1 liter grädde.

Gilbert

  • Gäst
SV: Mat på kött från vilt och egna fjäderfän
« Svar #74 skrivet: 14 nov-15 kl 11:18 »
Färdiga gratänger!!


Gilbert

  • Gäst
SV: Mat på kött från vilt och egna fjäderfän
« Svar #75 skrivet: 14 nov-15 kl 11:29 »
Tårta till kaffet!! Mjauuuu!!

Det är hallon i ett av lagren. 3-lagers, två sockerkaka och överst maräng på sparad äggvita.

Gilbert

  • Gäst
SV: Mat på kött från vilt och egna fjäderfän
« Svar #76 skrivet: 14 nov-15 kl 13:48 »
Grönpepparsåsen.

Gilbert

  • Gäst
SV: Mat på kött från vilt och egna fjäderfän
« Svar #77 skrivet: 14 nov-15 kl 13:52 »
Älgfärsbiffarna med gåsägg.



Gilbert

  • Gäst
SV: Mat på kött från vilt och egna fjäderfän
« Svar #78 skrivet: 14 nov-15 kl 13:53 »
Biffar fast nästan som burgare.


Gilbert

  • Gäst
SV: Mat på kött från vilt och egna fjäderfän
« Svar #79 skrivet: 15 nov-15 kl 09:13 »
Gåsfile som brynes. Enbart salt och pepper.
Kör 4:a filéer som sedan får gå klart i långpanna med lock i ugn till 67 grader.
Allt får sedan vila i 15-20 minuter och temperaturen stiger kanske en grad innan det vänder ner.

Gåslevern kokar jag lätt i buljong.




 


Dela detta:

* Inloggade just nu

590 gäster, 3 användare (1 dolda)
imlo, Be

* Forum

* Om tidningen Åter



- Enormt intressant tidning. Vill köpa tidningar från 2012 men dom är slut, så hur får man tag på dom?
/Tina

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser