Håller med föregående skribenter att slakt bör läras på plats av erfaren slaktare men...
Så här gör jag.
Värmer en skållningsgryta till c.a 70 graders värme.
Slår fågeln i skallen så den domnar.
Hugger av huvudet med yxa alternativt sticker den genom skallen genom undernäbben med en behändig kniv.
Håller fågeln i markläge tills dödsryckningar avstannat.
Doppar fågeln i skållningsvattnet tills fjällen på fötterna kan "nypas av".
Plockar fågeln på fjädrar, benfjäll, näbbskinn och "klor".
Skär ett snitt på halsen till höger om kvävan och ett snitt från bröstkorgens slut och ner (runt) till kloaken.
Kapar sedan luftstrupe och drar ut innandömmet bakvägen.
Lägger undan hjärta, lever och kväva tillsammans med fötter och skalle för buljongkok (om jag har tid att plocka den).
Styckar sedan upp fågeln i fyra delar, sköljer rent och fryser in, röker eller benar ur och maler.
Att slakta är inte speciellt svårt.....men jag håller med föregående skribenter....försök hitta någon med vana som kan bistå dig första gången.
/Fred