Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Spädkalv?  (läst 2323 gånger)

Alces alces

  • Inlägg: 22
    • Jämtland
Spädkalv?
« skrivet: 19 sep-14 kl 09:35 »
Jag har blivit erbjuden spädkalv för 10:- kilot av en bonde. Kalvarna väger cirka 40 kg. Har googlat lite och det verkar vara en delikatess men hittar bara recept på kalvsylta. Finns det verkligen inget annat man kan göra med den? Någon som tagit tillvara spädkalv som vet?


 

Alces alces

  • Inlägg: 22
    • Jämtland
SV: Spädkalv?
« Svar #2 skrivet: 19 sep-14 kl 10:22 »
Tack för svar. Man kan alltså använda vanliga kalvrecept? Som jag förstått det så är det skillnad på köttet om det är en spädkalv (1-3 mån gammal) och en "vanlig" kalv på 6-7 mån?

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Spädkalv?
« Svar #3 skrivet: 19 sep-14 kl 10:59 »
Det skiljer i utseende, mindre rött/mörkt ju yngre det är, och tillagningstiden kan vara något kortare. Men det har ju ingen större betydelse


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

656 gäster, 3 användare (2 dolda)
Randyfal

* Forum

* Om tidningen Åter



- Den nya tidningen var t.o.m. skön att hålla i.Har även omslagets papper blivit lite annorlunda? Jag skriver lite annorlunda eftersom det är trevlig igenkänning i det som är väsentligt-nyttig läsning.Från min Växjöhorisont så var det trevligt att se Maja Söderberg och Nybrukarna. Lycka till med fortsättningen!
/John Moberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser