Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  lever i isterband  (läst 1455 gånger)

Engatorpet

  • Inlägg: 36
    • Skåne
lever i isterband
« skrivet: 20 nov-13 kl 20:39 »
Är det någon som provat att ha lite lver i sina isterband. Slaktade våra linderödare idag och tänkte göra isterband imorgon, det blir så god smak med lite lever i vanlig korv, lite mustigare, men vågar man köra i det i de som ska hänga och torka i ett par dygn i 20-30 grader (fryser de sedan innan tillagning)?
Bor på klassisk skånegård med gotlandsfår, linderödsgris ,åsbohöns, Svensk gul anka, skånegäss o en massa bi.
Odlar en massa grönsaker o grejar i största allmänhet. "Gör det du tror på o tro på det du gör"  Livet går inte i repris.

Håning

  • Gäst
SV: lever i isterband
« Svar #1 skrivet: 20 nov-13 kl 20:43 »
Har du inte syrnings kultur i och sen så ska dom väll rökas lite ? I alla fall så har ja läst det någonstans . Obs bara nyfiken i strut  :)

Engatorpet

  • Inlägg: 36
    • Skåne
SV: lever i isterband
« Svar #2 skrivet: 20 nov-13 kl 20:49 »
jo. lite yoghurt, men inte rök, tar i rökt späck istället för att få lite mild röksmak, tycker att den blir för dominant om man röker dem, har provat både och.
Bor på klassisk skånegård med gotlandsfår, linderödsgris ,åsbohöns, Svensk gul anka, skånegäss o en massa bi.
Odlar en massa grönsaker o grejar i största allmänhet. "Gör det du tror på o tro på det du gör"  Livet går inte i repris.

Håning

  • Gäst
SV: lever i isterband
« Svar #3 skrivet: 20 nov-13 kl 22:46 »
Å på så vis det får provas fram över :) Tack för tipset

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: lever i isterband
« Svar #4 skrivet: 21 nov-13 kl 10:56 »
jo. lite yoghurt, men inte rök, tar i rökt späck istället för att få lite mild röksmak, tycker att den blir för dominant om man röker dem, har provat både och.


Yoghurt kommer att göra det syrligt, men de bakterierna kommer inte att växa speciellt bra i en korvsmet. Det är helt andra arter av mjölksyrabakterier man naturligt isolerar från kött, oftast använder man som startkultur en kombination av Lactobacillus, Pediococcus och ev Staphylococcus

http://borglunds.wordpress.com/2011/09/12/jamforelse-mellan-olika-startkulturer-4/


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

1721 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- En kanontidning på alla vis!
/Michael Andreasson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser