Det låter som om det är första gången. Om jag kan anta att du inte är så väldigt noga med hur det ser ut, utan mest vill ha det gjort och hygieniskt och hanterbart, så föreslår jag att du använder bara kniven. Det är så lätt att såga fingrarna av sig. En liten hal köttbit och en hoppande vass såg ...

Eventuellt kan du binda fast det halva lammet i något stadigt, så att du kan dra av hjärtans lust. Följ sedan lederna, där du tycker att det verkar gå att röra på dem. Mitt i ledkapseln brukar det gå att komma fram med en kniv. Inte armbågsleden dock. Ta det lugnt, så att du inte gör illa dig.
Och följ hinnorna mellan musklerna när du hittar en lämplig. Då blir det OFTAST ungefär samma tillagningstid på hela styckdetaljen.
Kolla på dina grytor, försök bestämma hur du vill tillaga det. Detta bestämmer hur stora/små bitar du ska göra. Att mala är överkurs; spar det till nästa övningstillfälle! Men ett par rejäla påsar med småbitar brukar man uppskatta senare, så kallade grytbitar.
Massor av hejarop! Men skär dig inte! Det är lättare än man tror!