Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vid vilken temperatur avstannar mjölksyrning?  (läst 1929 gånger)

mmeo

  • Inlägg: 667
    • Östergötland
Vid vilken temperatur avstannar mjölksyrning?
« skrivet: 13 maj-13 kl 11:14 »
Jag funderar lite på årets kommande skörd och tillvaratagandet av denna.

Jag har tidigare mjölksyrat en del och sen förvarat i kylskåp, men det blir snabbt rätt skrymmande. Är det någon som vet vid vilken temperatur som man behöver förvara mjölksyrade grönsaker för att de ska hålla sig men så att processen avstannar/minskar så att det inte blir outhärdligt surt efter ett tag?

Bonusfråga: hur länge har ni förvarat mjölksyrade grönsaker utan att de blivit dåliga? Jag har haft mjölksyrade rödbetor åtminstonne 1,5 år i kylskåp utan problem.

 

Mrlom

  • Inlägg: 30
    • Östergötland
SV: Vid vilken temperatur avstannar mjölksyrning?
« Svar #1 skrivet: 13 maj-13 kl 11:46 »
Beror lite på vad du syrar. Men mellan 5-8grader är bra. Har du jordkällare? Har du kalla golv kan burkarna stå på golvet, helst i mörker.

mmeo

  • Inlägg: 667
    • Östergötland
SV: Vid vilken temperatur avstannar mjölksyrning?
« Svar #2 skrivet: 13 maj-13 kl 12:25 »
Tack för svaret.

Tyvärr har jag ingen jordkällare. Det är en av anledningarna att syra grönsaker för mig. Exempelvis morötter har jag inte lyckats lagra annars.

Det låter ju som att det är kylskåp som gäller i så fall. Hm...


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

526 gäster, 1 användare
ärt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Köpte numret främst för att jag tänker lära mig spinna, men förutom det fanns mycket annat intressant, som skötsel av naturbetesmarker och hoppfulla nybörjarbrev!
/Johanna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser