Det krävs slakt på godkänt slakteri samt att man är med i salmonellaproram om man ska sälja kött till andra. Salmonella programmet kostar ett par tusen om året så det är ingen stor kotnad men däremot kan slaktbiten bli en dyr historia om man inte tillgång till ett godkänt fjäderfäslakteri där man kan slakta sina djur. Måste man bygga ett slakteri själv på gården så är det nog svårt att få ekonomi på småskalighet.
Förmodligen får du bättre ekonomi i att köpa daggamla BUT 10 kycklingar från Adelsåsen då hybriiderna är avlade för att vara goda foderomvandlare med god köttansättning.
Du måste också fundera över vilka dina tilltänkta kunder är. Folk som vill ha billig mat eller folk som är beredda på att betala mer för bra mat av bra kvalité.
En annan fundering. Vad är småskaligt i din värd? 1000-2000 slaktdjur per år eller 40? Bra att veta förutsättningarna om man ska ge råd på om det kan bra sig ekonomiskt
