Fårikål.
Kapp kjöttet i passelige store serveringsbiter. Legg vekselsvis hvitkål, kjött og pepper i en stor gryte. Hell på litt kokende vann. Kok i 2-2 1/2 time (til kjöttet lösner fra bena).
Lag mye på en gang. Perfekt å fryse ned til senere middag.....
Eller Salt fårekjött.
Kok opp 10 liter vann, rör ut salt til vannet er mettet. hell på en liter til med kokt vann (totalt ca 11 liter) Avkjöl.
Nok en gang, Kapp i passelige serveringsbiter.
Legg kjöttet i saltlaken. Her kan det ligge "hur lenge som helst", jeg vet egentlig ikke hvor lenge det kan ligge for vi har alltid spist det opp för et har blitt dårlig. OK, nok om det.
Tilberedning. Vann ut kjöttet til det ikke smaker salt av vannet kjöttet ligger i (hvor salt det får väre er en smakssak). Kok opp kjöttet i vann med ett laubärblad (lagerblad???) sil bort skummet på overflaten under koking, Kokes til kjöttet slipper benet.serveres med poteter, rotmos, smeltet smör, tunnbröd, öl. O-la la.
Geirh