Tacksam för inspirerande svar. Jag har nu insett att vatten är nödvändigt för god smak, att man börjar med att fräsa olika slags lök i matfett, lägga i skalen och alla kryddorman vill ha, jag tänker använda vitpeppar, svartpeppar, en bit lagerblad och färsk chili. Rotsaker kan man ha eller mista. en skvätt eau de vie och en skvätt chamapagne och en nypa mineralrikt himalayasalt som piffar upp eller lyfter fram smakämnen men ej för mycket sälta för hjärtats blodtryck.
Undrar hur länge fonden ska sjuda?
Den viktigaste tillsatsen för att få fram mjukhet i smaken är grädde.
Sist, men inte minst, tillsätter jag tvättade och avskäggade blåmusslor med skal, sedan hummerköttet och de skalade räkorna.
Allra sist öser jag ned rikligt med persilja, dill och oregano.
Avslutningsvis blunda hålla andan räkna till tre och hoppas på god smak. I värsta fall får soppan dålig smak och slevas ut med det gamla. I bästa fall blir smaken tillräckligt god att slurpa in det nya året med.