Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Stjälkselleri  (läst 7721 gånger)

Kajsa

  • Inlägg: 231
    • Blekinge
Stjälkselleri
« skrivet: 21 nov-12 kl 00:08 »
Odlade stjälkselleri och fick massor som klarat sig bra ute tills nu. Någon som testat att förvälla den och sedan stoppa den i frysen?
Eller har något annat tips på hur man kan förvara den ??? ??? ???

Kajsa
« Senast ändrad: 21 nov-12 kl 00:12 av Kajsa »

tinna.m

  • Inlägg: 2451
    • Skåne
SV: Stjälkselleri
« Svar #1 skrivet: 21 nov-12 kl 00:19 »
Om inte annat bör du kunna köra den i råsaftcentrifug och frysa juicen.
Mixer och frysa gröten?
Mest Blues & Jazz i huvet. Bakmes&Snoa. Åså Country

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Stjälkselleri
« Svar #2 skrivet: 21 nov-12 kl 03:59 »
En kort förvällning och sedan frysning fungerar bra

Znibban

  • Inlägg: 1407
    • Skåne
SV: Stjälkselleri
« Svar #3 skrivet: 21 nov-12 kl 08:09 »
Jag har äntligen skaffat en dehydrator så jag har torkat mängder med bladselleri.
38 grader temp, så färgen är fortfarande härligt grön. Jag har kört den torkade finhackade sellerin i mixer och har nu ett underbart kryddpulver!
Om man inte är så lyckligt lottad att man har en dehydrator så kanske man har en varmluftsugn!

Hacka bara stjälkarna i mikrobitar så torkar de snabbare.
Jättegod som krydda och perfekt om man vill göra sin egen buljong!

masa

  • Inlägg: 344
    • -
SV: Stjälkselleri
« Svar #4 skrivet: 21 nov-12 kl 09:46 »
Man kan göra Verdurette. Finfördela stjälkselleri, persilja, salladslök och/eller andra örter och grönsaker. Blanda sedan med 20 % salt och slå i glasburkar, locket på och håller åravis. Fantastiskt bra som soppbas.

 

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Stjälkselleri
« Svar #5 skrivet: 21 nov-12 kl 11:16 »
Torkning är ett mycket bra sätt att bevara grönsaker. Men förutom purjolök, så kulle jag nog blanchera alla andra grönsaker mycket kort före torkning.

http://foodpreservation.about.com/od/Dehydrating/ht/How-To-Blanch-And-Dry-Celery.htm


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

862 gäster, 3 användare
KajsaAnka, nordictinkerer, Anders Flix

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser