Varje år säljer de konserveringsapparater på Lidl (Tyskland) och jag har funderat skarpt på att köpa en varje år, men tänkt att det blir nog inte så mycket användning för den. Men så slog jag till i år. Den går ju att använda som glöggvärmare på julfesten också och jag har funderat på om det går att göra ost i den. I dag har jag i varje fall gjort upplandskubb i den. Det tog fem timmar att koka kubben enligt ett gammalt recept ur Land och nästa gång ska jag nog göra kubben i ugnen på modernt sätt (hittade ett recept på nätet). Fast nu har jag även konserverat brödet. De sista 30 minuterna satte jag på klämmorna (rengjorde lock och kant först) och ringarna. När det gäller upplandskubb ska man egentligen ha en hög och rak mjölkkanna att koka den i, men nu tog jag konservglas på 0,75 l (flera stycken) istället. Obs att de måste vara absolut raka och vara vidare upptill så att brödet kan komma ut genom öppningen.