Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Smakkombinationer med hög märklighet  (läst 31072 gånger)

LimJans

  • Inlägg: 9193
    • Dalarna
SV: Smakkombinationer med hög märklighet
« Svar #60 skrivet: 25 maj-12 kl 21:05 »
En norsk rätt som jag gillar.
Stek gul lök i smör i en kastrull. Gör en redning och späd med fiskbulle-buljong. Smaksätt med en uns curry. Häll i fiskbullarna. Servera med kokt potatis och lingon  :D

skogensrå

  • Inlägg: 43
    • Västmanland
SV: Smakkombinationer med hög märklighet
« Svar #61 skrivet: 25 maj-12 kl 21:17 »
ÅKej, vad ger ni mej då för paltbröd med fläsk, potatis och vit sås?

Utan lök, utan lingon!!!  :P
brukar servera med vit sås smaksatt med messmör.

Attes matte

  • Inlägg: 4331
    • Jämtland
SV: Smakkombinationer med hög märklighet
« Svar #62 skrivet: 25 maj-12 kl 21:21 »
Ett annat ex (och hans familj) åt rå falukorv till tunnpannkaka...  ::)
Renoverings-bloggen: www.flatcoated.se/racksjon
Atte-bloggen: www.flatcoated.se/blog

fräsen

  • Gäst
SV: Smakkombinationer med hög märklighet
« Svar #63 skrivet: 25 maj-12 kl 21:35 »
stekt falukorv däremot är toppen till pannkaka, men allra helst ska det vara bacon.

Attes matte

  • Inlägg: 4331
    • Jämtland
SV: Smakkombinationer med hög märklighet
« Svar #64 skrivet: 25 maj-12 kl 21:39 »
Jag äter blodpudding med stekt falukorv, bacon och lingonsylt... Har fått måååånga kommentarer om just falukorven i den kombon. ;)
Renoverings-bloggen: www.flatcoated.se/racksjon
Atte-bloggen: www.flatcoated.se/blog

Malines här igen

  • Gäst
SV: Smakkombinationer med hög märklighet
« Svar #65 skrivet: 25 maj-12 kl 22:13 »
Blodpudding äter man med korvkaka och fint tärnad potatis stekt med finhackad lök och till det ska det va kröser och mjölk och inget annat!  :)

Stellan_J

  • Inlägg: 882
  • Våga vägra dv. kochin
    • Halland
SV: Smakkombinationer med hög märklighet
« Svar #66 skrivet: 25 maj-12 kl 22:14 »
Ugnsstekt labbråtta, ostgratinerad potatis och rödvinssås var gott när man var en fattig student...
Man har inte alla hönsen hemma om man väljer dv. kochin för självhushållning

Broberg

  • Gäst
SV: Smakkombinationer med hög märklighet
« Svar #67 skrivet: 25 maj-12 kl 22:17 »
Man kan tvesula middagsmat också tydligen... Blodpudding äts till pärer och lingonsylt. Extra grönsaker och brunsås om man så vill.

Malines här igen

  • Gäst
SV: Smakkombinationer med hög märklighet
« Svar #68 skrivet: 25 maj-12 kl 22:18 »
Korvkaka är mest korngryn och inälvor, och blodpudding är mest blod och mjöl. Sås är helt onödigt till. Snacka om lyx...  ::)

Broberg

  • Gäst
SV: Smakkombinationer med hög märklighet
« Svar #69 skrivet: 25 maj-12 kl 22:36 »
Korvkaka är mest korngryn och inälvor, och blodpudding är mest blod och mjöl. Sås är helt onödigt till. Snacka om lyx...  ::)

Brunsås i vardagsform består av vatten, salt, soja och eventuellt lite av stekfettet och något mjöl. Soja är lite lyx och kan med fördel skippas.

Basmat och det man ska bli mätt av är rotfrukter, bröd och gröt. Resten är gottabed.

Malines här igen

  • Gäst
SV: Smakkombinationer med hög märklighet
« Svar #70 skrivet: 25 maj-12 kl 22:37 »
Brunsås i vardagsform består av vatten, salt, soja och eventuellt lite av stekfettet och något mjöl. Soja är lite lyx och kan med fördel skippas.

Basmat och det man ska bli mätt av är rotfrukter, bröd och gröt. Resten är gottabed.

Korngryn. Mjöl. Potäter. Ge dig nu karl, du vet tydligen inte vad du talar om!

Broberg

  • Gäst
SV: Smakkombinationer med hög märklighet
« Svar #71 skrivet: 25 maj-12 kl 22:43 »
Korngryn. Mjöl. Potäter. Ge dig nu karl, du vet tydligen inte vad du talar om!

Jo, att man ska vara sparsam med det som kräver extra arbete och andra resurser.

Malines här igen

  • Gäst
SV: Smakkombinationer med hög märklighet
« Svar #72 skrivet: 25 maj-12 kl 22:44 »
Jo, att man ska vara sparsam med det som kräver extra arbete och andra resurser.

Ids inte. Terrier.

Falukorv och äpple är en höjdare. :)

Daniel Sörensen

  • Inlägg: 3005
  • Människan är naturens enda misstag.
    • Södermanland
    • Fotoalbum
SV: Smakkombinationer med hög märklighet
« Svar #73 skrivet: 25 maj-12 kl 22:49 »
gubba här hemma äter kardemummabulle med skinka...
Tidigare bott på gård i Småland och på Gotland där jag ägnade mycket tid åt fjäderfäuppfödning och självhushållning.
Bor nu i lägenhet i Södermanland och spenderar dagarna med balkongodling, fågelskådning och fotografering.
Mina bilder finns på: www.flickr.com/danielmsorensen

Fiddler

  • Inlägg: 38
SV: Smakkombinationer med hög märklighet
« Svar #74 skrivet: 25 maj-12 kl 23:14 »
Hårdbröd med ost och äppelskivor åsså ett lager majonnäs. Sedan saltar man efter behag. Äckligt gott!!

Stellan_J

  • Inlägg: 882
  • Våga vägra dv. kochin
    • Halland
SV: Smakkombinationer med hög märklighet
« Svar #75 skrivet: 25 maj-12 kl 23:21 »
Jag delade studentkorridor med en tjej från England och hon brukade äta wienerbröd med smör, majonnäs och ost till frukost. Jag smakade en gång men tyckte det smakade för mycket fett
Man har inte alla hönsen hemma om man väljer dv. kochin för självhushållning

Edgar

  • Inlägg: 3246
    • -
    • Kennel Hustomten
SV: Smakkombinationer med hög märklighet
« Svar #76 skrivet: 25 maj-12 kl 23:38 »
Kreativiteten är stor, när erfarenheter samlas så här.

Jag läser upp svaren för min synskadade hustru, och då berättade hon att hon från flera amerikaner hört att svenskarna blandar en äggula i kaffet.

Någon som provat?

kbh

  • Gäst
SV: Smakkombinationer med hög märklighet
« Svar #77 skrivet: 25 maj-12 kl 23:41 »
Kreativiteten är stor, när erfarenheter samlas så här.

Jag läser upp svaren för min synskadade hustru, och då berättade hon att hon från flera amerikaner hört att svenskarna blandar en äggula i kaffet.

Någon som provat?
Humm har inte ens hört talas om det .

Broberg

  • Gäst
SV: Smakkombinationer med hög märklighet
« Svar #78 skrivet: 25 maj-12 kl 23:55 »
Jag delade studentkorridor med en tjej från England och hon brukade äta wienerbröd med smör, majonnäs och ost till frukost. Jag smakade en gång men tyckte det smakade för mycket fett

Det verkar vara det typiska. Att ju mindre vi gör, desto mer flåt, klet och andra konstigheter vill vi svulla oss med. Konstigt.

DiselDoris

  • Inlägg: 816
    • Södermanland
SV: Smakkombinationer med hög märklighet
« Svar #79 skrivet: 26 maj-12 kl 00:48 »
Jag fick lära mig att man skulle ha mald kardemumma på stuvade makaroner när jag växte upp.

Ingen i min omgivning, oavsett vart i landet jag har bott, har någonsin provat den varianten. Och jag som trodde att "alla" åt stuvade makaroner med mald kardemumma!?

Detta lilla exempel på annorlunda kryddning kan bero på att min far troligvis tog fel på muskotnöt och kardemumma.  :)

Hursomhelst är jag glad att det blev som det blev. Jag njuter av smaken!
 ;D


Jag har kardemumma i mina stuvade makaroner,supergott!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

590 gäster, 2 användare (1 dolda)
eriksjos

* Forum

* Om tidningen Åter



Kan verkligen rekommendera denna utmärkta matnyttiga publikation! Blir förvånad varje gång den dimper ner hur bra och detaljerade artiklarna är. Dessutom mycket inspirerande. :)
/Anders Ö

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser