Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Konservering av bär/frukt drycker.  (läst 1721 gånger)

Lindell

  • Gäst
Konservering av bär/frukt drycker.
« skrivet: 15 aug-11 kl 13:32 »
I år skall vi ta vara på alla äpplen och göra must.

Vilket sätt är bäst ur förvaringssynpunkt. Pastörisering, natriumbensoat, båda etc?

Sötning med ev 5% färsk honung efter pastörisering (honung & äpplen finns det gott om).

Lämpliga flasktyper, fungerar bygelflaska?

Lindell

  • Gäst
SV: Konservering av bär/frukt drycker.
« Svar #1 skrivet: 15 aug-11 kl 15:14 »
Hittade en pdf i ämnet.
http://www.halfvede.se/Konsten%20att%20bevara%20musten.pdf

Men frågan om flasktyper (kapsling) kvarstår.

Petra H

  • Inlägg: 2
    • Hälsingland
    • Ekotankar
SV: Konservering av bär/frukt drycker.
« Svar #2 skrivet: 18 aug-11 kl 08:29 »
Det funkar med vilken glasflaska som helst (om du inte tänker frysa in musten). Skruvkork eller bygel spelar ingen roll  :)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

454 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser