Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Konservering av bär/frukt drycker.  (läst 1726 gånger)

Lindell

  • Gäst
Konservering av bär/frukt drycker.
« skrivet: 15 aug-11 kl 13:32 »
I år skall vi ta vara på alla äpplen och göra must.

Vilket sätt är bäst ur förvaringssynpunkt. Pastörisering, natriumbensoat, båda etc?

Sötning med ev 5% färsk honung efter pastörisering (honung & äpplen finns det gott om).

Lämpliga flasktyper, fungerar bygelflaska?

Lindell

  • Gäst
SV: Konservering av bär/frukt drycker.
« Svar #1 skrivet: 15 aug-11 kl 15:14 »
Hittade en pdf i ämnet.
http://www.halfvede.se/Konsten%20att%20bevara%20musten.pdf

Men frågan om flasktyper (kapsling) kvarstår.

Petra H

  • Inlägg: 2
    • Hälsingland
    • Ekotankar
SV: Konservering av bär/frukt drycker.
« Svar #2 skrivet: 18 aug-11 kl 08:29 »
Det funkar med vilken glasflaska som helst (om du inte tänker frysa in musten). Skruvkork eller bygel spelar ingen roll  :)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

451 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Tidningen åter har jag läst i några år som prenumerant innan dess läste jag hos vänner. Genom åren har jag utvecklats det har även tidningen och att ledaren skrivs av en så härlig och äkta människa som erkänner att man ibland får ge upp och tänka om. ALLA borde ha tidningen!
/ Maria

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser