Detta lät ganska enkelt jämfört med alla andra recept jag har kollat. Men hur gör man sen? Hur vet man när det har jäts färdigt, och när häller man det på flaskor och hur förvarar man det sedan? Tack för hjälpen 
Man låter musten stå lite varmare de första dagarna så startar jäsningen inom 24 timmar (oftast mycket snabbare).
När det har slutat bubbla på ytan och de sedimenten som finns i musten har sjunkit till botten så tappar man om det till ett nytt fat/demijohn för den slutliga fasen som tar 6-7 månader.
När detta är klart så tappar man upp cidern/perryn på flaska och njuter av denna goda dryck!
Beroende på vilka äpplen man har så får man ha lite koll på vilken OG man har i musten för att veta hur starkt det blir. (man kollar skillnaden mellan OG och FG för att räkna ut alkoholhalten)
Detta finns det dock beskrivet i detalj på en massa ställen.
Har man låg OG så kan man tillsätta lite socker i musten men prioriterar man smak och kvalitet för styrka så är det bättre om man bara kör med ren must.
Vidare har olika äppelsorter varierande jäsegenskaper i skalen så här får man vara lite uppmärksam men jag har märkt att vinteräpplen är det bästa för ciderbryggning.